Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio karşısında tur arayacak


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci ayağında İtalya temsilcisi Lazio ile karşılaşacak. Roma Olimpiyat Stadı'ndaki mücadele, yarın akşam (TSİ) 20.00'de başlayacak.

Altı yıllık aranın ardından UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk karşılaşmasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde Lazio ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, rövanş maçı için Avrupa kupaları tarihindeki 269. mücadelesine çıkacak. Avrupa arenasındaki ilk tecrübesini 1956-1957 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş'e karşı yaşayan sarı kırmızılılar, o günden itibaren oynadığı 268 maçta 98 galibiyet ve 70 beraberlik alırken 100 mücadelede de rakiplerine mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri toplam 368 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 398 gol gördü.

Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki ilk karşılaşmanın sonunda karşılık birer golle oluşan beraberliğin ardından deplasmanda alacağı her türlü galibiyetle üst tura yükselme hakkı kazanacak. Golsüz beraberlikte Lazio'nun son 16 takım arasına kalacağı eşleşmede 1-1'lik eşitlik halinde uzatma bölümüne geçilecek; 15'er dakikalık iki uzatma devresinde dengenin bozulmaması durumunda ise turu geçen takımı seri penaltı vuruşları belirleyecek, 2-2 veya daha gollü beraberliklerde turu geçen taraf ise Galatasaray olacak.

Lazio, tarihi boyunca UEFA organizasyonlarında seri penaltı vuruşu tecrübesi yaşamazken Galatasaray, 17 Mayıs 2000 günü Danimarka'nın Kopenhag kentindeki UEFA Kupası finalinde İngiltere temsilcisi Arsenal'a karşı penaltı vuruşlarında 4-1'lik üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı.

Galatasaray, daha önce üçü Lazio ile olmak üzere İtalya temsilcileri ile toplam 23 kez karşılaştı. İtalyan ekiplerine karşı yedi galibiyet ve dokuz beraberlik alan sarı kırmızılılar, sahadan yedi defa mağlubiyetle ayrılırken rakip fileleri 30 kez havalandırdı; kalesinde ise 35 gol gördü.

Galatasaray, İtalya takımları ile deplasmanda oynadığı 11 maçın beşinde berabere kaldı, altısında ise rakiplerine mağlup oldu. İtalya'da son olarak Juventus ile karşılaşan Galatasaray, doksan dakika sonunda sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Rusya Futbol Federasyonu'ndan hakem Vladislav Bezborodov'un düdük çalacağı Lazio - Galatasaray maçında takımların muhtemel 11'leri ise şöyle:

Stat: Roma Olimpiyat
Hakemler: Vladislav Bezborodov, Nikolai Golubev, Maksim Gavrilin
Galatasaray: Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Jules Carole, Sabri Sarıoğlu, Koray Gunter (Jason Gregory Denayer), Selçuk İnan, Ryan Donk, Wesley Sneijder, Umut Bulut, Lukas Podolski
Lazio: Marchetti, Hoedt, Lulic, Radu, Konko, Mauricio, Felipe Anderson, Parolo, Biglia, Sergej Milinkovic-Savic, Matri (Miroslav Klose)
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio karşısında tur... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER