Galatasaray'da deprem, 5 oyuncu...

Galatasaray, performansını yeterli bulmadığı 5 futbolcusu ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. Cim Bom, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in de gönderilsin dediği 5 futbolcuya ödenen yıllık 8 milyon eurodan kurtulmak istiyor.

Galatasaray'da deprem, 5 oyuncu...

Galatasaray, beklenen performansı bir türlü gösteremeyen 8 futbolcusu ile yollarını ayırmak istiyor. Umut Bulut, Tarık Çamdal, Ryan Donk, Olcan Adın ve Salih Dursun ile buraya kadar demek isteyen Cim Bom, bu oyunculara ödediği yıllık 8 milyon 41 bin euro ücretten de kurtulmanın hesabını yapıyor.

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink'in performanslarını yeterli bulmadığı 5 futbolcu satış listesine kondu. Gelen teklifler karşısında her türlü kolaylığın sağlanacağını belirten Sarı Kırmızılı yönetim, oyunculardan kulüp bulmasını istiyor.

SERVET ALIYORLAR

Galatasaray'da 3 sezondur futbol oynayan Umut Bulut, yıllık 1 milyon 850 bin euro ücret alırken geçtiğimiz sezon çıktığı 27 maçta sadece 4 gol, 3 asist ile oynadı. 33 yaşındaki forvet, Sarı Kırmızılı ekip için ciddi bir mali yük oluşturuyor. Galatasaray'da 2 sezondur futbol oynayan Olcan Adın ise yıllık 1 milyon 800 bin euro ücret alıyor. Sarı Kırmızılı forma ile geçtiğimiz sezon ligde çıktığı 27 maça çıkan Olcan 3 gol, 1 asistlik katkı yaptı. Kasımpaşa'dan büyük umutlarla devre arası transfer edilen Ryan Donk, ön liberoda gösterdiği performans ile tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Donk'a yıllık 1,5 milyon euro ödeyen Cim Bom, 14 Süper Lig maçına çıkan Hollandalı ile de yolları ayıracak.

TARIK HÜSRANI

Sarı Kırmızılı takımın genç yetenek olarak 4,75 milyon euroya transfer ettiği Tarık Çamdal, 2 sezonda çıktığı 39 maçta bir türlü kendini gösteremedi. Yıllık 1 milyon 391 bin euro ücret alan 25 yaşındaki oyuncunun Sarı Kırmızılı forma ile ne golü ne de asisti bulunuyor. Galatasaray'ın Kayseri'den 2 milyon 750 bin euroya transfer ettiği ve sadece 6 maçına çıkan Salih Dursun, Trabzonspor'da 2 sezon kiralık oynadıktan sonra tekrar takıma döndü. Yıllık 1 milyon 500 bin euro alan Salih de satış listesinde.

SPONSOR BULUNAMIYOR

Sezon içinde Dumankaya ile sponsorluk sözleşmesini fesheden Galatasaray, forma için yeni sponsor bulamadı. Bu arada Cim Bom'un kombine satışları da şaşırtıyor. Kombine satışında şu ana kadar 3 bin 500 limiti aşılamadı. G.Saray geçen sezon 40 binden fazla kombine satmıştı. 

TELLES PORTO'DA

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Inter'de kiralık olarak oynayan oyuncusu Alex Telles'i Portekiz'in önde gelen kulüplerinden Porto'ya sattı. Sarı Kırmızılı ekip, Brezilyalı futbolcu için Porto'dan 6,5 milyon euro bonservis bedeli alacak. Brezilya'nın Gremio kulübünden 6 milyon 150 bin euroya transfer ettiği oyuncusunu Portekiz kulübüne satan Cim Bom, Telles'in başka bir kulübe transferi halinde % 10 da pay alacak.  



<< Önceki Haber Galatasaray'da deprem, 5 oyuncu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER