Galatasaray'dan dev transfer

Tenis şubesini kuran Galatasaray, bünyesine kattığı Taçspor kulübüne milli oyuncu Marsel İlhan'ı transfer etti. Türkiye'nin en başarılı tenisçilerinden olan Marsel İlhan artık Galatasaray forması ve arması ile mücadele edecek

samanyoluhaber.com

Yönetim kurulu üyesi ve tenis şubesi sorumlusu Ural Aküzüm tenis sporunun gelişmesi için Galatasaray markasının çok önemli olduğuna değinerek "Tenis Galatasaray'ın kimliğine çok uygun bir spor. Galatasaraylılar ve tüm camiamızdan tenise büyük bir ilgi vardı. Büyük kulüpler arasında ilk tenis şubesini kurduk. Taçspor'u da bünyemize katmıştık. Türk tenisine hizmet etmek ve uluslararası arenada yer almak istiyoruz. Başkanımız Dursun Özbek de eski bir tenis oyuncusu ve tenis sever olarak önümüzü açtı" dedi. Aküzüm "Galatasaray'ın kültüründe transfer değil yeni yetenekleri spora kazandırmak vardır. Marsel İlhan bu yönde genç nesillere örnek olabilecek çok başarılı bir tenisçi kardeşimiz. Bugün Cumhuriyet Bayramında bu imza çok anlamlı oldu. Galatasaray ailesine hoş geldin demek istiyorum" şeklinde konuştu ve sözleşme imzalandı.

Marsel İlhan da kendisinin çocuk yaşlarda yetiştiği Taçspor tesislerinde yüzlerce genç tenis oyuncusunun yetişmekte olduğunu söyledi. Marsel "Galatasaray gibi büyük bir kurumun parçası olmak benim için çok önemli, artık daha çok çalışacağız. Yeni nesil tenisçilerin yetişmesine de Galatasaray Taçspor bünyesinde katkı sağlayacağım" şeklinde konuştu. Marsel İlhan GSTV ile röportaj yaptı ve Galatasaray formasıyla poz verdi.

Marsel İlhan Kimdir?

Marsel İlhan 1987 doğumlu Türk milli tenisçi. Türkiye çapında sıralamada 1 numarada yer alan Marsel ATP dünya sıralamasında 77. sıradan ilk 100'e giren ilk Türk tenisçi ünvanına sahip oldu. Tüm Grand Slamlerde tur atlayan ilk Türk tenisçi. 4 ATP şampiyonluğu, toplam 12 finali var.


<< Önceki Haber Galatasaray'dan dev transfer Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER