Galatasaray'dan o haberlere yalanlama

Galatasaray, basında çıkan Jason Denayer ve Muslera haberleri ile ilgili yalanlama geldi.

Napoli - Galatasaray maçı özeti ve golleri

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet adresinden yaptığı açıklama şöyle:
Futbol takımımızın Eskişehirspor mağlubiyetinin ardından bu sabah bazı gazetelerde yer alan içi boş, meslek etiğinden uzak ve dedikodu temeline dayanılarak hazırlanan haberler üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Fotomaç Gazetesi’nde imzasız olarak yayınlanan, “Bu İddialar Olay Yaratır” başlıklı haberin altında yer alan tüm maddeler yalandır.

Oyuncularımızdan Jason Denayer’in, “sağ bek oynamam” gibi bir açıklaması olmadığı gibi, teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink’in bu yüzden kendisini kadroya almadığı da tamamen gerçek dışıdır. Belçika Milli Takımı dönüşü bir rahatsızlık yaşayan oyuncumuz hakkındaki sağlık bilgisi, Eskişehirspor maçı öncesinde resmi sitemiz aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştur.

Aynı haberde, Aurelien Chedjou’nun devre arasında oyuna alınmak istendiği; ancak oyuncumuzun bu karara, “ilk 11’de başlamadığı için” karşı çıktığı detayı da içi boş bir iddiadan ibarettir.

Kaptan Selçuk İnan’ın Eskişehirspor maçında oynayabilecek durumda olmasına rağmen Eskişehir’e gelmek istemediği yönündeki iddia ise tarihe bakıldığında kendisini yalanlamaktadır.

Galatasaray kariyeri boyunca her şartta, türlü fedakârlıklarla sahada olan oyuncumuzun yanı sıra sakatlığı bulunan Wesley Sneijder, Hakan Balta ve Jason Denayer’e tedavi süreçlerini yarıda bırakarak Eskişehir’e gelmeleri yönünde yapıldığı söylenen hayali baskıyla ilgili iddiaların da Fotomaç Gazetesi tarafından gerçekçi nedenlere ve tanıklara dayandırılarak kanıtlanmasını bekliyoruz.

Ayrıca Fanatik Gazetesi’nde Metin Karabaş imzasıyla yayınlanan, “Muslera Gerçekleri” başlıklı haberde oyuncumuzun River Plate takımından aldığı teklif nedeniyle kafasının karışık olduğu iddiası doğru değildir. Ne oyuncumuz böyle bir teklif almıştır, ne de oyuncumuz hakkında kulübümüze ulaşan herhangi bir resmi teklif bulunmaktadır. Olmayan bir teklifin kafa karıştırması ise hâliyle söz konusu değildir.

Son olarak; kamuoyunu yanlış yönlendirecek bu tip haberler karşısında hukuki haklarımızın saklı kaldığını ve devamı durumunda söz konusu haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi yeniden hatırlatmak isteriz.

Saygılarımızla,

Galatasaray Spor Kulübü
<< Önceki Haber Galatasaray'dan o haberlere yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER