Galatasaray'ın maçı yarıda kaldı

Avusturya kampındaki hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'ın, İtalya'nın Udinese takımı ile oynadığı hazırlık maçı, sarı kırmızılı taraftarların sahaya attığı meşaleler ve patlayıcı maddeler nedeniyle iptal oldu.

Galatasaray'ın maçı yarıda kaldı

Avusturya kampındaki hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'ın, İtalya'nın Udinese takımı ile oynadığı hazırlık maçı, sarı kırmızılı taraftarların sahaya attığı meşaleler ve patlayıcı maddeler nedeniyle iptal oldu.

Klangenfurt kentindeki Sportpark Stadı'nda yapılan maçta Galatasaray'ın koruduğu kalenin arkasındaki tribünde yer alan bir grup Sarı-kırmızılı taraftar, ilk dakikalarda sahaya patlayıcı maddeler attı. Bazı futbolcular, taraftarların yanına giderek uyarıda bulunurken, statta uyarı anonsu da yapıldı. 

Karşılaşmanın 35. dakikasında da meşaleler ve patlayıcı maddeler atılmaya başlandı.

Bunun üzerine Avusturyalı hakem Thomas Wieser, oyunu durdurdu ve yardımcılarını yanına çağırdı. Statta bir kez daha uyarı anonsu yapılırken, hakem üçlüsü soyunma odasına gitti. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da oyuncularına işaret yaparak takımını maçtan çekti ve oyuncuları soyunma odasına götürdü.

Bu arada stadın diğer bölümlerindeki taraftarlar, taşkınlık yapan taraftarlara tepki gösterdi.

HAMZAOĞLU: BU NASIL ÖZGÜRLÜK?

Yarıda kalan karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yaşananlara tepki gösterdi. Hamzaoğlu, "Sezona hazırlanmak ve yurt dışındaki Galatasaray taraftarı ile bütünleşmek için buraya geldik. Takım için önemli bir maçtı ama yarıda kaldı. Üzüldüğüm şey, Galatasaray'ın ismini bu şekilde zarara sokmak Galatasaray taraftarına yakışmıyor. En çok üzüldüğüm şey, kilometrelerce uzaktan Almanya ve diğer ülkelerden gelen aileler sefillik çekip geliyor. Onlar aynı yolu bu şekilde geri dönecek. Buna kimin hakkı var? Özgürlük de, ben seni rahatsız ediyorsam bu nasıl özgürlük?" dedi. Bunu

Nasıl bu karar alındı?

Genç teknik adam açıklamalarının devamında yaşananlara adeta isyan etti; "Hakem içeri giriyoruz dedi. Kararı o aldı. Zaten Eray'ın da gözüne bir parça gelmiş tribünden atılan cisimlerden. Allah korusun bir göz kaybettikten sonra mı bir şeyler olacak? Allah aşkına biz ne zaman akıllanacağız? Yeter artık ama yeter... Almanya'da yasaklandı, İngiltere'de ceza aldık, burada da yarın yasak gelirse ne olacak? Bu bizim açımızdan çok kötü bir şey. Galatasaray, ülke, Türk futbolu açısından kötü bir şey. Ülkesini, vatanını, takımını seven insan bunu yapmaz. Yapmamalı…"

Hamza Hamzaoğlu rakip takım Udinese'nin de sahaya çıkmak istemediğini, "Çünkü 2.yarıda biz o kale önünde nasıl oynayacağız? dediler" sözleriyle anlattı.  

<< Önceki Haber Galatasaray'ın maçı yarıda kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER