Galip Mendi, Atilla Peker'in şok iddiasını doğruladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 26 2021
Atilla Peker'in, 25 Mayıs tarihli iki sayfalık dilekçesinde adı geçen Emekli Orgeneral Galip Mendi, yaptığı açıklamada, Korkut Eken’in Atilla Peker ile kendisini ziyaret ettiğini doğruladı: “Korkut Eken Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmış bir büyüğümüz. Beni de ziyaret etti. Yanında da Atilla Peker isimli kişi vardı" dedi.

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in Kıbrıs'lı gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesine ilişkin yargıyla paylaştığı bilgilere, iddiaların hedefindeki Emekli Orgeneral Galip Mendi'den doğrulama geldi. 

Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesine ilişkin bildiklerini anlatmak amacıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Peker dilekçesinde, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesi için emekli Yarbay, eski MİT’çi Korkut Eken’in kendisine teklifte bulunduğunu ve UZİ marka silah verdiğini anlattı.

Atilla Peker’in, 25 Mayıs tarihli iki sayfalık dilekçesinde adı geçen E. Orgeneral Galip Mendi, yaptığı açıklamada, Korkut Eken’in Atilla Peker ile kendisini ziyaret ettiğini anlattı. Mendi,  “Korkut Eken Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmış bir büyüğümüz. Saygı duyduğum bir kişi. Kahraman bir subay. Beni de ziyaret etti. Yanında da Atilla Peker isimli kişi vardı. Ama o gün adını bilmiyordum. Onun Sedat Peker’in kardeşi olduğunu sonradan öğrendim” dedi.

“EKEN’İN ELİNDE BOND ÇANTA VARDI, İÇİNDEKİLERİ BİLMİYORUM”
 
Atilla Peker’in “Galip Mendi ile tanıştım. Sonra yan odada Korkut Eken Uzi marka silahı bana verdi” iddiasına da yanıt veren Galip Mendi, “Korkut Eken’in yanında bond çanta vardı. Ama içinde ne vardı onu bilemiyorum” şeklinde konuştu.

“EKEN PKK İLE İLGİLİ İSTİHBARAT GELDİĞİNİ SÖYLEDİ”

OdaTV’ye konuşan Galip Mendi, Korkut Eken’in bazı PKK’lıların Kıbrıs’ta tedavi edildiğine dair istihbarat olduğunu ve bu sebeple geldiklerini anlattığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“O dönem Barış Kuvvetleri Komutanı Hasan Kundakçı’ydı. Korku Eken, Hasan Kundakçı’yla da görüştü. Korkut Eken bana Kutlu Adalı ile ilgili bir şey söylemedi. PKK ile ilgili istihbarat çalışması yapılacağını

Bu haberler de ilginizi çekebilir