Yasaktan bir gün önce kim var, kim yok işten çıkardı

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) eski başkanı Sinan Aygün, işten çıkarmaları 3 ay yasaklayan kanun teklifini duyar duymaz TOGO kulelerinde çalışan personelinin tümünün işine son verdi.

SHABER3.COM

TOGO kulelerinin mühürlenmesinin akabinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile davalık olan Sinan Aygün, TOGO kulelerindeki ofisinde çalışan sekreter, yardımcı personel ve muhasebecisinin de aralarından bulunduğu 10 kişinin iş akitlerini feshetti.

Aygün, TOGO kuleleri tartışması sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etmişti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) hazırladığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmayı planladığı torba kanun teklifine göre işverenler 3 ay boyunca işçi çıkaramayacak.

8 NİSAN 2020 VE ÖNCESİ...

Kanun tasarısı için yürürlük maddesi taslağın kamuoyuna sızdığı güne, yani 8 Nisan 2020 veya daha önceki bir tarihe çekilmemesi halinde patronların şimdiden işçi çıkarma yarışına girmelerinden endişe ediliyordu. 

Sözcü'nün haberine göre teklifin gündeme geldiği ilk günden itibaren işten çıkarmaların başlaması, bu konudaki endişeleri haklı çıkardı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu dün yaptığı açıklamada hazırlanan tasarının işçileri korumaktan uzak olduğuna dikkati çekerek tasarının bu haliyle işçileri ücretsiz izine mahkûm ettiğini belirtmişti.

Tasarıya destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklığıoğlu dün sivil toplum örgütleriyle birlikte “Çalışanını işten çıkarma, istihdamını koru, ihtiyacın olan kaynak kısa çalışma ödeneğinde” başlıklı bir bildiri yayınladı. 

Bildiri yayınlandığı gün Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) eski başkanı Aygün ise personelini işten çıkardı.
<< Önceki Haber Yasaktan bir gün önce kim var, kim yok işten çıkardı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER