Gardiyan da dövmüş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 16 2015
Paylaş
X Post
Maltepe Cezaevi’nde öldürülen Onur’un davasında sanıktan sürpriz ifade.

Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde, koğuştakilerden günlerce dayak yiyen Onur Önal’ın (15) ölümüne ilişkin davada, sanıklara ve tanıklara yöneltilen pek çok soru mahkeme heyetine takıldı. Müdahil avukatlarının koğuşlarda “kameranın görmediği yer var mı?”, “ölenin Epilepsi olduğuna inandınız mı” gibi soruları, mahkeme heyetince tanıklara yöneltilmedi.
Cumhuriyet'in haberine göre, C.B., M.Ö. ve T.D., 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde, Onur’un beyin kanaması geçirip ölmesine neden oldukları iddiasıyla İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Basına kapalı yapılan duruşmada ifade veren C.B., simit oyununda Onur’un neresine vurduğunu bilmediğini söyledi. Sanık savunmaları cezaevi idaresinin olaydaki ihmalini bir kez daha gözler önüne serdi. Tutuklu yargılanan C.B., suçlamaları reddetti. Ek iddianameyle davaya dahil edilen T.D, olaydan bir hafta önce Onur’un bir infaz koruma memuru tarafından B blok çay ocağına götürülüp tekme tokat dövüldüğünü söyledi.
Dayağı anlattılar
Tanık B.P., “Simit oyunu şakadan vurmalık oyundu ama C.,M., ve T., gerçekten vurdular. Mescitte kameranın görmediği yerde M., her sinirlendiğinde Onur’un kafasına ve göğsüne yumruk atıyordu. Kafasını duvara çarptı saçı duvarda kaldı. C. de vurdu. Onur bayıldı” dedi. R.Ü. de “Kasten herkes Onur’a saldırdı. Onur, ‘ispiyonlamıyorum’ diyordu” dedi. M.K. ise “M. kafasını duvara vurdu. C. de vurdu” diye konuştu. Önal’ın ölümünde ‘ihmali’ ve ‘kayıtsızlığı’ tespit edilen cezaevi müdürü Naci Yıldız’ın görev yeri değiştirildi. Önal ailesinin avukatları, Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yok böyle son: İranlıların sevinçleri kursağında kaldı2.Belediye kaçak yapıya göz yummuş, yangın raporu alamamasına rağmen ruhsat vermiş3.Siyaset gündemine bomba gibi düşen iddia: CHP'den 86 vekil ile 74 il başkanı bize katılacak4.Afgan göçmenlerden Türkiye iddiası: Sınırda darp edildik, donarak ölenler oldu5.Beyoğlu’nun göbeğine çivili bilyeli bomba bırakıp kaçtılar
6.Güneş çarpması ile sıcak çarpması arasındaki fark nedir?7.İngiltere’de başbakan öğüten düzen: 10 yılda 6 lideri koltuğundan eden krizin perde arkası8.Trafikte böyle hız cezası görülmedi: Yolcu uçağından bile hızlı çıktı9.Fransa’da sıcaklara karşı ilginç yöntem: Pencereler tebeşirle beyaza boyanıyor, folyoyla kaplanıyor10.FBI, BMS Çelik yöneticisini gözaltına aldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yok böyle son: İranlıların sevinçleri kursağında k...

Belediye kaçak yapıya göz yummuş, yangın raporu al...

Siyaset gündemine bomba gibi düşen iddia: CHP'den ...

Afgan göçmenlerden Türkiye iddiası: Sınırda darp e...

Beyoğlu’nun göbeğine çivili bilyeli bomba bırakıp ...




