Gardiyan da dövmüş

Maltepe Cezaevi’nde öldürülen Onur’un davasında sanıktan sürpriz ifade.

Gardiyan da dövmüş

Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde, koğuştakilerden günlerce dayak yiyen Onur Önal’ın (15) ölümüne ilişkin davada, sanıklara ve tanıklara yöneltilen pek çok soru mahkeme heyetine takıldı. Müdahil avukatlarının koğuşlarda “kameranın görmediği yer var mı?”, “ölenin Epilepsi olduğuna inandınız mı” gibi soruları, mahkeme heyetince tanıklara yöneltilmedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, C.B., M.Ö. ve T.D., 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde, Onur’un beyin kanaması geçirip ölmesine neden oldukları iddiasıyla İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Basına kapalı yapılan duruşmada ifade veren C.B., simit oyununda Onur’un neresine vurduğunu bilmediğini söyledi. Sanık savunmaları cezaevi idaresinin olaydaki ihmalini bir kez daha gözler önüne serdi. Tutuklu yargılanan C.B., suçlamaları reddetti. Ek iddianameyle davaya dahil edilen T.D, olaydan bir hafta önce Onur’un bir infaz koruma memuru tarafından B blok çay ocağına götürülüp tekme tokat dövüldüğünü söyledi.

Dayağı anlattılar

Tanık B.P., “Simit oyunu şakadan vurmalık oyundu ama C.,M., ve T., gerçekten vurdular. Mescitte kameranın görmediği yerde M., her sinirlendiğinde Onur’un kafasına ve göğsüne yumruk atıyordu. Kafasını duvara çarptı saçı duvarda kaldı. C. de vurdu. Onur bayıldı” dedi. R.Ü. de “Kasten herkes Onur’a saldırdı. Onur, ‘ispiyonlamıyorum’ diyordu” dedi. M.K. ise “M. kafasını duvara vurdu. C. de vurdu” diye konuştu. Önal’ın ölümünde ‘ihmali’ ve ‘kayıtsızlığı’ tespit edilen cezaevi müdürü Naci Yıldız’ın görev yeri değiştirildi. Önal ailesinin avukatları, Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.
<< Önceki Haber Gardiyan da dövmüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER