Gasp ettikleri Koza'yı batırıyorlar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2020
AKP iktidarı tarafından tüm mal varlığı hukuksuzca gasp edilen iş adamı Akın İpek, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Koza Altın’ın nasıl uçuruma sürüklendiğini anlattı. Skandalın arkasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’in isminin geçtiğini belirtti.
Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’de altın çıkaran ve işleyen ilk yerli madencilik şirketi unvanına sahip Koza Altın, adım adım batırılıyor.
İpek ailesine ait holding ve iştirakleri gasp edildikten sonra yönetimine kayyım atanan Koza Altın’da skandal bir atama yapıldı.
İLKOKUL MEZUNUNU SATIN ALMA SORUMLUSU YAPTILAR
Her fırsatta “Koza’ya özel görevle gönderildim. Benim dayım Ziya İlgen.” diyen Koza Genel Müdürü İsmet Demir, dünyanın sayılı madencilik şirketlerinden birine satın alma sorumlusu olarak ilkokul mezunu, bilgisayar bilgisi olmayan Ahmet Güç’ü getirdi.

KOZA ALTIN’DA KAYYUM SKANDALI
Koza Holding’in patronu Akın İpek, şirketin nasıl adım adım batmaya doğru götürüldüğünü şahsi Twitter hesabında duyurdu.
İpek, bilgisayar kullanmayı bilmeyen, hatta okuma-yazma bilgisi bile sınırlı olan Ahmet Güç’ün Koza Altın’da satın alma ekibinin başına getirildiğini kaydetti.
25 Ağustos’ta işe alınan Ahmet Güç, 12 bin lira maaşla üniversite mezunlarının istihdam edildiği satın alma ekibinin amiri oldu.
GÜCÜNÜ KİMDEN ALIYOR?
Akın İpek’in verdiği bilgiye göre Ahmet Güç, daha önce çalıştığı yerde bazı usulsüzlüklere karıştı.
Usulsüzlük iddialarının ardından Güç, el konulan Koza Altın’ın yeni genel müdürünün imzasıyla yeni işine kavuştu.
Her yerde kimin yeğeni olduğunu dile getiren Ahmet Güç’ün kardeşi de “uzman” kadrosunda işe başlatıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


