Gazete misiniz, deve kuşu mu?

Gazeteci Fatih Altaylı, kızı Yelda'yı geçen hafta sonu havuz medyasının amiral gemisi Sabah-ATV'nin sahibi Kalyoncu ailesine gelin veren Yıldırım Demirören'i ve Demirören'e ait Hürriyet gazetesini yerden yere vurdu.

SHABER3.COM

Ciner grubuna ait Habertürk’ün yazarı Fatih Altaylı, Yıldırım Demirören’in Aydın Doğan’dan 2018 yılı şubat ayında satın aldığı Hürriyet’i yerden yere vurdu. 

Altaylı, “Gazete mi, devekuşu mu?” başlığıyla yayımlanan makalede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin üzerinden 17 gün geçtikten sonra mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu’na davet edilmesinin haber değeri olduğunu vurguladı. 

“MESELEYE İLGİSİZ OLAN KİM DERSİNİZ?”

"İstanbul’da herkesin ilgisi bu olay üzerinde. İster İmamoğlu’ndan yana olsun, ister karşısında olsun. Günün hatta günlerin olayı bu. Televizyonlar canlı yayında, internet ortamı yıkılıyor, sosyal medya meseleye kilitlenmiş.” diyen Altaylı, “Meseleye ilgisiz olan kim dersiniz?” sorusuna cevap verdi. 

BİRKAÇ SANTİMETREKARELİK BİR MİNİK HABER!

Altaylı şöyle devam etti: “Bir gazete. Bir zamanlar Türkiye’nin en büyük, en önemli gazetesi olan Hürriyet. Hürriyet’in internet sitesinde yukarıda 5, aşağıda 15 manşet haber var." 

Altaylı, "Bir tekinde bile İmamoğlu’nun mazbatayı almaya gitmesi yok. Sadece minicik bir kutu, ‘İmamoğlu mazbata almaya çağrıldı’ diye birkaç santimetrekarelik bir minik haber.” dedi.

Hürriyet'in sahibi Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, Haluk Kalyoncu'nun nikâhı 14 Nisan'da Çırağan Sarayı'nda kıyıldı. Nikâh şahitliklerini ise Erdoğan çifti yapmıştı. 

“1 MİLYAR DOLAR VERİP ÇÖPE ÇEVİRMEK İÇİN Mİ ALDINIZ?”

Altaylı, “Onu da koymak pek içlerinden gelmemiş belli ki ama o kadarını da yapamamışlar. Yazıktır, ayıptır yahu.” ifadelerini kullandı.

“O koskoca gazeteyi 1 milyar dolar verip çöpe çevirmek için mi aldınız?” sorusun yönelten Altaylı, “Sizden muhalefet yapmanızı bekleyen yok. Rahat olun. Ama en azından İstanbul'da milletin haftalardır merak ettiği sonucu da veriverin be kardeşim.” değerlendirmesinde bulundu.

Altaylı makalesini Hürriyet’e hitaben şu satırlarla noktaladı: “Siz yazmayınca mazbata verilmemiş olacak mı zannediyorsunuz? Gazete misiniz, devekuşu mu? Bari bundan sonra adınıza ‘Gazete’ demeyin.”


<< Önceki Haber Gazete misiniz, deve kuşu mu? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER