Gazeteci Abdullah Bozkurt'a saldırı

2016 yılından beri İsveç'te ikamet eden gazeteci Abdullah Bozkurt, Stockholm'de evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Darp edilen Bozkurt hastaneye kaldırıldı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Nordic Monitor internet sitesinin yayın yönetmeni Abdullah Bozkurt, son zamanlarda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin istihbarat faaliyetlerini ortaya çıkarmış, yurtdışında ses getiren çok sayıda habere imza atmıştı. 

Bu haberlerin ardından hedef haline gelen Bozkurt saldırı anını şöyle anlattı: "Evimden çıktıktan birkaç dakika sonra, üç kişilik bir grup yanıma geldi ve beni yere düşürdüler. Asfalta ve kaldırıma çarptım. Bu sırada yüzüme ve kafama yumruk attılar." 

Saldırganlar kaçarken, İsveç polisi saldırının fâillerini yakalamak için soruşturma başlattı. Bozkurt bir sağlık kuruluşunda tedavi altına alındı.

Stockholm'ün Spånga banliyösündeki evinin yanında gün ortasında saldırıya maruz kalan Abdullah Bozkurt'un yüz, baş, kol ve bacaklarından yaralandı.

Bozkurt yaptığı açıklamada saldırganları tanımadığını ve saldırının sebebini de bilmediğini belirtirken, AKP hükûmetinin yasadışı faaliyetlerini haberci olarak soruşturmaları sebebiyle hedef haline geldiğini, doğal olarak Erdoğan hükümetinin bu işte rol sahibi olduğundan şüphelendiğini ifade etti. 

Bozkurt ayrıca saldırının faillerinin ve sebebinin soruşturma sonucu ortaya çıkacağını umduğunu da ekledi. 

Saldırıyla ilgili İsveç Gazeteciler Birliği (Journalistförbundet) de bilgilendirildi.

Daha önce Today's Zaman Ankara temsilciliği görevini yürüten ve uzun süredir internet ortamından tehditler aldığını söyleyen Bozkurt, Olağanüstü Hâl (OHÂL) ilanıyla kapatılan gazeteler ve gazetecilere yönelik başlatılan cadı avı sebebiyle 2016'dan bu yana İsveç'te ikamet ediyor. 

SON ZAMANLARDA ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ

Avrupa'da Erdoğan rejimine muhalif gazeteci, akademisyen ve siyasetçilere yönelik istihbarat kaynaklı saldırılar ve tehditlerdeki artış dikkati çekiyor. 

Almanya'da Milli İsitihbarat Teşkilatı'na (MİT) bilgi aktaran 8 bin civarı kişinin bulunduğu istihbarat raporlarına girdi. Önceki günlerde Avusturya'da polise teslim olan Feyyaz Ö. isimli tetikçi olduğu öne sürülen kişi, Kürt siyasetçi Berivan Aslan’a MİT adına suikast hazırlığı yaptığını itiraf etmişti. 

Almanya'da ikamet eden akademisyen Prof. Dr. Burak Çopur da Türkiye'de yaşayan yaşlı anne ve babasının MİT'te çalıştığını söyleyen bir kişi tarafından aranarak tehdit edildiğini belirtmişti. 

AKP hükûmeti rüşvetle Kosova, Malezya, Pakistan ve Moldova gibi ülkelerden bazı Hizmet Hareketi'ne yakın kişileri kaçırmıştı.

<< Önceki Haber Gazeteci Abdullah Bozkurt'a saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER