Gazeteci Arif Koşar: 'Ali İsmail'in faili Erdoğan'dır' demek siyasal eleştiridir


Yayınladıkları haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretle yargılanan Evrensel gazetesi yöneticileri hakim karşısına çıktı. Gazetenin imtiyaz sahibi Arif Koşar, söz konusu habere atıfta bulunarak, "Ali İsmail'in faili kendisinin de dediği gibi Erdoğan'dır. Bunu demek siyasal bir eleştiridir." dedi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Arif Koşar ve gazetenin sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu katıldı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yöneticileri de sanıklara destek için mahkemeye geldi.

Savunmasını yapan Vural Nasuhbeyoğlu, yaptıkları haberin halkın haber alma hakkı kapsamında olduğunu belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Gazeteciler bilgi edinme hakkına göre haber yapar, kamu yararına göre haber yapar. Gazeteci haberin sorumluluğunu taşır ve yayılmasına neden olur. Bu kapsamda eğer biz açıklamayı haberleştirmemiş olsaydık suç işlemiş olurduk." dedi.

Arif Koşar da, kamu yararına gazetecilik yaptıklarını kaydetti. Gezi eylemleri sırasında 8 gencin hayatını kaybettiğini hatırlatan Koşar, binlerce kişinin de yaralandığını kaydetti. Koşar, "İsmail Korkmaz'ın asıl faili Erdoğan demek siyasal bir eleştiri ve gerçekliktir. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi de bizzat söylemiştir. ABD'de üç Müslüman genç öldürüldüğünde Erdoğan, 'Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden bizzat sorumluyuz' demişti. Evet, Ali İsmail Korkmaz'ın sorumlu faili, kendisinin de dediği gibi dönemin Başbakanı Erdoğan'dır. İkinci bir husus, 30 kanal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını canlı yayında verirken, bir elin parmaklarını geçmeyecek gazetenin de mağdurların açıklamalarını yansıtması, bize verilen bir lütuf değil emekçilerin, halkın, demokrasi güçlerinin ve basın özgürlüğü için mücadele edenlerin dişiyle tırnağıyla elde ettiği bir haktır." şeklinde konuştu.

Baskı ve tehditler olduğunu anlatan Koşar, "Ama Ali İsmail Korkmaz, Evrensel korkmaz." diye konuştu.

Sanıkların avukatları davanın hukuki olmadığını belirterek müvekkillerinin beraatini talep etti. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Ali İsmail Korkmaz davasına bakan avukatların açıklamalarını içeren haberde "Ali İsmail'in faili Erdoğan'dır" başlıklı haber nedeniyle iki gazeteciye Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla dava açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Arif Koşar: 'Ali İsmail'in faili Erdoğan'dır'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER