Gazeteci Canözer tahliye edildi


Diyarbakır'da 16 Aralık'ta gözaltına alınan ve hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da bir yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan gazeteci Berivan Canözer tahliye edildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya Canözer'in avukatları katılırken, tutuklu sanık Canözer'in hazır edilemediği görüldü. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen ile baronun yönetim kurulu üyesi Velat Alan ise müdahil olarak duruşmaya katıldı. Duruşmanın başında savcı, Jin Haber Ajansı Muhabiri Berivan Canözer için tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatlarının taleplerinden sonra duruşmaya ara verildi. Mahkeme heyeti, gazeteci Canözer'in tahliyesine karar verdi.

Duruşmayı; aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Haber Koordinatörü Ayşe Yıldırım, Yazar Ceyda Karan, Haberdar.com Yayın Yönetmeni Said Sefa, Yazar Fehim Işık, Yazar Şeyhmus Diken'in de olduğu çok sayıda gazeteci ve muhabir takip etti. CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Canözer tahliye edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER