Gazeteci Fatih Uğur gözaltına alındı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 19 2016
Paylaş
X Post
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 28 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında duayen Gazeteci ve Yazar Fatih Uğur’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tanıyanları Fatih Uğur’a atılan iftiranın tutmayacağını, duayen gazetecinin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.
Gazeteci, polis ve avukatlar gözaltı listesinde
Hakkında gözaltı kararı alınanlar arasında, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu, eski Emniyet Amiri İbrahim Emre, avukat Orhan Erdemli ve avukat Cemalettin Mutlu’nun da bulunduğu öğrenildi.
Eski Zaman gazetesi Haber Müdürü Muhammet Fatih Uğur ile eski Kanal D muhabiri Ekrem Açıkel hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.
FATİH UĞUR KİMDİR?
Hayatını gazetecilik yaparak kazanan Fatih Uğur, halihazırda görev yapan pek çok gazetecinin ustası olarak bilinir. Demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü ve tarafsız yayıncılıkla ilgili duruşuyla pek çok medya çalışanına örnek olarak gösterilen tecrübeli isim, “Özlenen Demokrat Turgut Özal” ve 27 Mayıs 2012 tarihinde Zaman Gazetesi’nin dizi yazı olarak yayınladığı Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun’a ait olan günlükler 311 sayfalık “50 Yıllık Sır” adlı kitapların da yazarı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Soruşturma Açılarak mı Verildi?2.Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç Duyurusu Neyi Amaçlıyor?3.Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikası Saldırısında Rusya’yı Suçladı!4."3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": İmamoğlu Savunmasında Fon Vurgununu Eleştirdi5.Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan Kaya ve Eşinin Mal Varlıklarına Dondurma Talebi!
6.MHP Lideri Bahçeli İlk Kez Konuştu: "Küçük Yatırımcı Korunmalı, Siyasette Arınma Sağlanmalı"7.İstanbul'un göbeğinde işkence: 3 gün boyunca feci darp8.Etkin pişmanlıktan yararlanabilecek: Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lirayı iade etti9.Borsa Vurgununda 200 Milyon Euroluk Sır: Zeynel Emre ‘Çantacı’ Denilen İsmi Açıkladı!10.Ahmet Şık 6 Soru Sormuştu! Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 'Kira ve Daire' İddialarına Dava: "Lojmanda Oturuyoruz"

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ORHAN KESKİN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

'Fon Soruşturmasını Kurcalamayın' Mesajı Eşine Sor...

Fatma Betül Sayan Kaya Hariç Herkes Orda! SPK Suç ...

Baltıklar'da Sabotaj Alarmı: Estonya Dron Fabrikas...

"3 Bin 300 Daire Yaptık Ama Bu Kazancı Görmedik": ...

Fon Soruşturmasında Hukuki Adım: Fatma Betül Sayan...




