Gazeteci Fatih Uğur gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, “Futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 28 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında duayen Gazeteci ve Yazar Fatih Uğur’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tanıyanları Fatih Uğur’a atılan iftiranın tutmayacağını, duayen gazetecinin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Fatih Uğur gözaltına alındı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Gazeteci, polis ve avukatlar gözaltı listesinde

Hakkında gözaltı kararı alınanlar arasında, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu, eski Emniyet Amiri İbrahim Emre, avukat Orhan Erdemli ve avukat Cemalettin Mutlu’nun da bulunduğu öğrenildi.

Eski Zaman gazetesi Haber Müdürü Muhammet Fatih Uğur ile eski Kanal D muhabiri Ekrem Açıkel hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.

FATİH UĞUR KİMDİR?

Hayatını gazetecilik yaparak kazanan Fatih Uğur, halihazırda görev yapan pek çok gazetecinin ustası olarak bilinir. Demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü ve tarafsız yayıncılıkla ilgili duruşuyla pek çok medya çalışanına örnek olarak gösterilen tecrübeli isim, “Özlenen Demokrat Turgut Özal” ve 27 Mayıs 2012 tarihinde Zaman Gazetesi’nin dizi yazı olarak yayınladığı Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun’a ait olan günlükler 311 sayfalık “50 Yıllık Sır” adlı kitapların da yazarı.

<< Önceki Haber Gazeteci Fatih Uğur gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER