Gazeteci Sedef Kabaş hakim karşısına çıkacak


Gazeteci Sedef Kabaş'ın 'Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren Savcı Hadi Salihoğlu' şeklindeki tweeti nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşması yarın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin de (TGC) içinde olduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu (GOP) da davayı takip edecek.

Gazeteci Sedef Kabaş, 17 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasının kapatılmasının ardından 'Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu' şeklinde tweet atmıştı. Bunun üzerine Kabaş hakkında 'tehdit' ve 'Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme' suçlamasıyla 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk duruşmada mahkeme, sanığa isnat edilen suçun sevk maddelerini dikkate alarak, yargılama ve delillerin takdir ve değerlendirmesinin üst mahkemeye ait olduğunu belirtti. Görevsizliğe karar veren mahkeme, dosyayı görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Kabaş, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasında yarın hakim karşısına çıkacak.

TGC, TGS, ÇGD ve DİSK Basın-İş'in da bulunduğu GOP, Kabaş'ın duruşmasını takip edecek. Duruşma sonrası dayanışma amaçlı, medya ve ifade özgürlüğü içerikli açıklama yapılması bekleniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Sedef Kabaş hakim karşısına çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER