Gazeteci ve vatandaşlar, tutuklu 32 gazeteciye mektup-kartpostal gönderdi

Gazeteci ve vatandaşlar, tutuklu 32 gazeteciye mektup-kartpostal gönderdi

G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu öncülüğünde Kızılay'da bir araya gelen gazeteciler ve vatandaşlar, Can Dündar, Hidayet Karaca, Erdem Gül, Mehmet Baransu, Gültekin Avcı, Cevheri Güven ile birlikte cezaevlerindeki 32 gazeteciye mektup ve kartpostal gönderdi. Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar da oğluna mektubunda, "Çamaşır yıkamışsın öğrendim, hasretle sevgiyle kucaklıyorum." ifadelerini kullandı.

G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, Yüksel Caddesi'ndeki 'İnsanlık Anıtı' önünde 32 tutuklu gazeteciye destek için toplandı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar, ve çok sayıda vatandaşın destek verdiği etkinlikte 'özgür basın susturulamaz' dövizleri açıldı, 'gazetecilik suç değildir' sloganları atıldı. İlk olarak CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tutuklu gazetecilere mektup yazdı. Vatandaşlar ve gazeteciler yazdıkları mektupları kurulan standa bıraktı. Ayrıca 32 tutuklu gazetecinin isimlerinin listesi 'İnsanlık Anıtına' asıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Gökhan Bulut, haberi halkın bilmesinde fayda olan kimi olay ve durumların halka duyurulması şeklinde tanımlayarak, şöyle devam etti : "Gazeteciler halkın haber alma hakkının yürütücüleridir. Bizim için gazetecilik, devleti yöneten bir grubun çıkarları için gerçekleri göstermektir. Şu anda 32 gazeteci ceza evinde. Cezaevindeler, çünkü halkın haber alma hakkını savundular. Doğruları yazdılar. 'Devlet' perdesinin arkasına saklanan bir grubun değil halkın çoğunluğun çıkarlarını savundular. Gazetecilik mesleğinin ilkelerine sahip çıktılar. Gazetecilik güç sahiplerinin çıkarları için çevresine tehditler yağdıran ve kirli ilişkilere girenlerin değil, halkın haber alma hakkı için bedel ödeyenlerin mesleğidir."

ÖZNUR DÜNDAR'DAN OĞLUNA MEKTUP

Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar da oğluna mektup yazdı. Dündar mektubunda "Çocuğum ben de 'bir mektup yaz' kampanyasındayım. Çamaşır yıkamışsın öğrendim, hasretle sevgiyle kucaklıyorum. Annen Öznur." ifadelerini kullandı.

CAN DÜNDAR: BİZLER İÇİN 5N 1K'NIN YENİ BİR ANLAMI VAR

Etkinlikte Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün ceza evinden yazdığı mektupları da okundu. Mektupları, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ayşe Sayın okudu. Sayın, 2Öncelikle Erdem'in mektubunu okuyorum. 'Dışarıdaki gazeteci arkadaşlara gazeteciliğin dışarıda daha zor olduğunu anlamış bir mahpus olarak yanınızdayım. Sağ olun, var olun' Can, bizden bir şey istiyor. 5N 1K kuralını yeniden tanımlıyor. Can dostlarım kampanyanız için teşekkür ediyorum. Bizler için 5N 1K'nın yeni bir anlamı var. Ne istiyoruz? Özgürlük. Niçin istiyoruz? Hakkımız olduğu için. Nerede istiyoruz? Tüm ülkede. Nasıl istiyoruz? En geniş haliyle. Ne zaman? Hemen. Kim için? Herkes için." şeklinde konuştu.

"CEZALANDIRILAN 32 GAZETECİ ARKADAŞIMIZ DEĞİLDİR, CEZALANDIRILAN BİZİZ"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da Can Dündar ve Erdem Gül'den sonra tutuklu gazeteci sayısının 32 olduğunu hatırlatarak, "Aslında cezalandırılan 32 gazeteci arkadaşımız değildir, cezalandırılan biziz. Onları cezalandırmakla bizleri tehdit ediyorlar. Ayağınızı denk alın, yarın iktidarın borozanı olmazsanız, yandaş olmazsanız siz de aynı akıbete uğrarsınız' anlamında dışarıdakilere tehdittir. Onun için biz bu tehdidi kabul etmiyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Aslında onlar dışarıda biz içerideyiz." diye konuştu.

Öte yandan mektup ve kartpostal gönderme işleminin devam ettiği belirtilerek vatandaşlardan destek istendi.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci ve vatandaşlar, tutuklu 32 gazeteciye mektup-kartpostal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER