Gazeteciler serbest bırakıldı

Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün'ün serbest bırakılmasının ardından Zaman gazetesi Ankara muhabiri Bayram Kaya, Aydınlık gazetesi Muhabiri Mehmet Bozkurt serbest bırakıldı.

Gazeteciler serbest bırakıldı

SAVCI İSMAİL UÇAR’DAN, SKANDAL GÖZALTI

Gazetecilere yönelik dün başlatılan operasyonda Savcı İsmail Uçar’ın skandal bir gözaltı kararına imza attığı ortaya çıktı. Millet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün’ün, Karşı Gazetesi’nde görev yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi. Özergün’e emniyet sorgusunda Karşı Gazetesi ile ilgili sorular sorulması skandal gözaltını deşifre etti.

MİLLET GYY'Sİ ÖZERGÜN’E KARŞI GAZETESİNİN FİNANSMANI SORULDU

Gözaltı sırasında Millet Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün'e, 14 Nisan 2014’te kapanan Karşı Gazetesi’nin nerede basıldığını sordular. “Gazetenin finansmanını nasıl sağlıyorsunuz?” tarzındaki sorulara muhatap olan Özergün, “Karşı gazetesi ile ilgim ve bilgim yok. Çünkü karşı ile hiçbir irtibatım olmadı.” şeklinde cevap verdi. 
Polisler bunun üzerine Özergün'e Karşı gazetesinin eski muhabiri Ufuk Emin Köroğlu ile bir haberle ilgili yaptığı telefon görüşmesinin nedenini sordu.


HABER GÖRÜŞMESİNDEN SUÇ ÇIKARTILAR

Emniyet sorgusunda Özergün’ün, Ufuk Köroğlu ile yaptığı bir telefon konuşmasının tapesi soruldu. Özergün ise bu soruya “Ufuk Emin, benim eski editörümdür. Geçmişte Karşı gazetesinde çalışmıştır. Benim onunla bu görüşmeyi yaptığım sırada Ufuk Millet gazetesinde benim personelimdir. Tapenin tarihine bakılınca anlaşılır. Zaten Ufuk ile yaptığımız bu konuşmanın içeriğinde belirtilen noktalar Millet gazetesinin ertesi günkü nüshasında yer almıştır. Gizli saklı bir şey değildir. Haber içerikli bir görüşmedir” dedi. 
Nisan 2015 yapılan görüşmenin 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında görev alan polislerin avukatlarının yaptığı bir basın açıklamasına ilişkin olduğu öğrenildi.

MEYDAN
<< Önceki Haber Gazeteciler serbest bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER