Gazeteciler yeni yıla Silivri'de giriyor


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), tutuklu gazetecilere destek vermek ve medyaya yönelik baskıya dikkat çekmek amacıyla yılbaşında tüm gazetecileri Silivri Cezaevi önünde davet etti.

2015 yılının özellikle gazeteciler için kâbus gibi geçtiğine vurgu yapan TGS, yeni yıla Silivri Cezaevi önünde 'merhaba' deme kararı aldı. TGS, tutuklu gazetecilere destek vermek, medyaya yönelik baskıya dikkat çekmek ve dayanışma ruhunu canlandırmak için tüm gazetecileri de Silivri Cezaevi'ne davet etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2016'nın basın özgürlüğünün tesis edildiği, tutuklu meslektaşlarımızın serbest bırakıldığı, mesleki dayanışmamızın büyüdüğü bir yıl olması için daha fazla mücadele şart. 2015 geride kalırken hâlâ 30 gazeteci hapishanede tutuluyor. Bu hafta üç meslektaşımızın tahliye haberine sevinirken, 2016'yı cezaevinde karşılayacak olan arkadaşlarımızı da unutmamamız gerekli. Buradan hareketle yeni yılı Silivri Cezaevi'ndeki gazetecilerle karşılama kararı aldık. Tüm meslektaşlarımızı 31 Aralık Perşembe günü saat 13.00'te Silivri'ye çağırıyoruz." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler yeni yıla Silivri'de giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER