Gazetecilerden büyük yürüyüş...

Gazeteci örgütleri, son dönemde artan basına yönelik baskılar ve saldırılar nedeniyle Taksimde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gazetecilerden büyük yürüyüş...

Baskılar ve saldırılar nedeniyle saat 13.00’te İstanbul Tünel’de yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda gazeteci ve siyasetçi katıldı.

Gazeteciler "ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ" pankartı taşıdı.

Tünel'den Galatasaray Lisesi'nin önüne kadar yürüyen grup, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'in okuduğu basın açıklamasının ardından dağıldı.


Kemal Gülen

Senin medya mensubun benim medya mensubum ayrışmaları bitti artık. Basın bir baskı altında. Doğruyu söylemekte zorlanıyorlar. Söyleyince dayak yiyorlar. Medya daha önce kendini bu kadar ifade etmekte zorlanmamıştı.


O kadar büyük bir baskı var ki bunun artık idrak edilmesi gerekiyor


Oksijen almakta güçlük çekiyoruz. Bunun için buradayız

Abdulhamid Bilici

Değişik medya grupları bu tehlikenin belli medya grupları ile sınırlı kalacağını düşünüyorlardı. Bugünkü tablo artık bu gerçeği anladıklarını gösteriyor.


Her şerden bir hayır doğar. Bugün bizim diriliş günümüz. Baskılara karşı ilk kez bir araya geldik. Faklı ideolojiler farklı mecralar. Bundan sonra hepimiz bir aradayız. Türkiye’de medyaya yönelik baskıları tüm medya hissediyor. Türkiye bu yola girerekse bu yoldan çıkamaz. Kuvvetler ayrılığı ve özgür basın için iktidara sesleniyoruz lütfen medyadan elini çek artık.

Sevgi Akarçeşme

Bu aslında bir milat. Keşke daha önceki yılarda bu dayanışma gösterilseydi. Bu Ahmet Hakan’la sınırlı değil. Ama Türkiye’de ismi duyulmamış, baskı altında olan pek çok medya kuruluşu var.

Sedat Ergin

Türkiye’yi bu kabadayılara bu haydutlara bırakmayacağız.

Tuluhan Tekelioğlu

Biz kendi haklarımız için değil halkın haber alma hakkı için yürüyoruz. Halkın susturulmaması lazım
<< Önceki Haber Gazetecilerden büyük yürüyüş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER