Gazetecilere tahliye: #VirüsGirmeden GazetecilerÇıksın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 2 2020
Haberin Var Mı İnisiyatifi, tutuklu meslektaşları için sosyal medyada bu kez #VirüsGirmedenGazetecilerÇıksın etiketiyle hashtag çalışması başlattı.
Tutuklu gazetecilere dikkat çekmek ve serbest bırakılmalarını sağlamak için yakın zaman önce kurulan Haberin Var Mı İnisiyatifi, koronavirüs (Kovid-19) salgınının cezaevleri üzerinde oluşturduğu tehdide dikkat çekmek için bu kez #VirüsGirmedenGazetecilerÇıksın etiketiyle sosyal medya kampanyası başlattı.
Kampanya kapsamında “Meclis Göreve, Gazetecilere Tahliye!” başlıklı bir metin hazırlanan videoyla birlikte paylaşıldı.
Kampanya metninde şu ifadeler yer aldı:
“Covid19 salgını Türkiye’de hız kesmeden can almaya devam ediyor. Hükümet bir takım tedbirler açıklarken düşüncesini söylemekten öte eylemde bulunmamış onlarca gazeteci ve siyasetçiyi cezaevlerinde kaderlerine terk ediyor. Türkiye’deki 359 hapishanede doluluk oranı yüzde 127. Son verilere göre hapishanelerde 100’den fazlası gazeteci olmak üzere 257 bin hükümlü, 43 bin tutuklu var.
Vakit daralıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği parlamenterleri, Uluslararası Pen ve diğerleri Türkiye’ye çağrılarını yineliyor: Cezaevlerini çok geç olmadan boşaltın!
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







