Gazi başkomiser Adliye'de fenalaştı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün yürüttüğü usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan 21 polisten 20'si tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevkedildi. Terör gazisi Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz ise gözaltında fenalaşması üzerine doktorun hayati tehlikesi var raporuyla acil hastaneye kaldırıldı.

Gazi başkomiser Adliye'de fenalaştı

Usulsüz dinleme iddialarıyla gözaltına alınan 21 emniyet mensubu, sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Polislerin emniyetteki sorgusunu yeterli bulan savcı Tekin Küçük, sorgulama yapmadan 20 kişiyi tutuklanması, 1 kişiyi ise adli kontrol talebiyle  Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Tutuklanmaya sevk edilenlerden başkomiser Ö.K.'nın Van'da PKK'ya yönelik operasyonda arama görevi yaparken gözaltına alındığı ortaya çıktı. Ö.K.'nın emniyet ifadesinde durumu anlatarak, "Babam vatan haini, annemde sütü bozuk yetiştirmedi beni. Ben bu vatana ihanet etmedim" dediği öğrenildi. Gözaltına alınmadan önce Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde PKK-KCK'ya bugüne kadar yapılmamış kapsamlı bir operasyon yaptıklarını kaydeden Ö.K. "Bu operasyonla ilgili ev ve işyerleri aramaları sırasında gözaltına alındım" dediği kaydedildi.

Savcı Küçük, Mardin Savur'da terör örgütünün saldırısı sonrası yaralanan Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz'ı da doktor raporlarına rağmen tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti. Yılmaz, hakimlik sorgusunu beklerken fenalaştı. Adliye koridorunda rahatsızlanan Yılmaz hakkında sağlık görevlilerinin görüşü üzerine tutanak tutularak ambulansla Ankara Numune Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Müvekkilinin durumunu Twitter'dan paylaşan Avukat Melik Bayat, "Mardin Savur'da PKK saldırısında yaralanan Başkomiser gözaltında fenalaştı. Ancak Savcı bey hastaneye sevk edilmesine izin vermedi. Sağlık ekipleri gazi Başkomisere şu an Adliyede müdahale ediyorlar. Sağlık ekipleri, Hastaneye kaldırılması yönünde görüş belirtti" dedi.



Yılmaz'ın hastaneye sevkiyle ile ilgili doktor ve polislerin imzaladığı tutanakta "hastanın geçmiş hastalığı ile akut durumu hayati tehlike içerdiği" belirtilerek hastaneye sevk edildi.

Yılmaz'ın emniyet sorgusu sırasında doktor raporlarını sunduğu ve tutuksuz yargılanmayı istediği belirtildi. Ancak savcı, Yılmaz'ın sağlık durumunu dikkate almayarak tutuklanmasını istedi. Başkomiser Yılmaz'ın sorgusunda durumunu şöyle anlattığı öğrenildi: "2015 Ekim ayında terör saldırısı sırasında Mardin'de yatarak tedavi gördüm. Halen Ankara'da tedavim sürüyor. Bir hafta sonra Gazi Hastanesi'nde ameliyat için randevum var. Saldırı sonrasında dalağım alındı, sol akçiğerimde parçalanma oldu. Halen akciğerimin alt bölümü kapalı vaziyette. Ani ölüm riskine varacak şekilde bunun yan etkisinin olabileceği doktorlar tarafından bana bildirildi. Sırtımda kurşun yaralarından dolayı dolayı sertleşme, uyuşma ve ağrı olmaktadır. Zaman zaman nefes almakta zorluk çekiyorum. Salıverilmeyi talep ediyorum" sözlerine rağmen savcı tarafından tutuklamaya sevk edildi.

Zaman

<< Önceki Haber Gazi başkomiser Adliye'de fenalaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER