Gaziantep'in baklavası ve fıstığı ambalajıyla da karizmatik olacak


Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğiyle Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması düzenlenecek. Yarışmada ilk etapta baklava ve fıstığın orijinal bir ambalaj içerisinde tüketiciye ulaştırılması planlanıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından da desteklenen yarışmaya, Türkiye'nin ve dünyanın ünlü tasarımcılarının katılması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde (GAİB) düzenlenen toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fıstık ve baklavanın Gaziantep için altın değerinde olduğunu ifade ederek, ürünlerin kalitesi kadar sunumunun da önemli olduğunu belirtti. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da yarışmanın iç piyasaları ve ihracatı olumlu etkileyeceğine inandıklarını ve ürünlerin değerleri kadar sunumlarının da tüketici üzerinde olumlu etkiler yaptığını vurguladı.

2016 yılında ilki gerçekleştirilecek olan Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması iki ana kategoride düzenlenecek. İlk kategoride, Gaziantep tatlılarından baklava, şöbiyet ve katmer için yapılacak tasarımlar yarışacak. İkinci kategoride ise Antepfıstığına yönelik tasarlanacak ambalaj önerileri yer alacak. Yarışma sonucunda dereceye giren tasarımlara her bir kategoride 4'er olmak üzere toplam 8 ödül verilecek. Birinci eser 50 bin TL, ikinci eser 25 bin TL, üçüncü eser ise 12 bin 500 TL ile ödüllendirilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'in baklavası ve fıstığı ambalajıyla da karizmatik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER