Gaziantep ona çalıştı: 4 yılda 130 ihale alan AKP'li!

AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesinin ortak olduğu şirketin, Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nden son dört yılda yaklaşık 130 ihale aldığı ortaya çıktı.

SHABER3.COM

AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesi Ali Uncuoğlu’nun ortak olduğu Arge Grup Bilişim şirketinin, Maliye ve Hazine Bakanlığı’na bağlı Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nden son dört yılda yaklaşık 130 ihale aldığı ortaya çıktı. İhalelerin toplamı yaklaşık 10 milyon lirayı buldu. Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, “AKP il yöneticisinin ihale başarısı göz kamaştırıyor. Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nden aldığı her ihaleyi istisna uygulamasına göre almış. Bu konuda yetkililerden açıklama bekliyoruz” dedi.

Hazal Ocak'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nün 2015 - 2019 arasında açtığı yaklaşık 130 ihale aynı şirkete gitti. Hemen hemen tüm ihalelerin istisna usulü ile yapılması ve ihaleye giren tek şirketin Uncuoğlu’nun ortak olduğu Arge Grup Bilişim şirketinin olması dikkat çekti. Bedelleri değişen ihaleler arasında yazıcı, tarayıcı, bilgisayar, toner, katalog alımı var. İhalelerin toplam tutarı yaklaşık 10 milyon lira.

ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞ!

Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, “Ali Uncuoğlu AKP Gaziantep İl Yöneticisi vasfının yanında hangi özelliğine göre bu 130 ihalenin hepsini kendisi almıştır? Neden açık ihale ya da pazarlık usulü ihale yapılıp rekabet ortamı sağlanmamıştır?” sorularını yönelterek “Bazı günlerde de ihaleler çok ama çok yakın gün aralıkları ile verilmiş” dedi. Kalkan, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun geçen aylarda yaptığı 15 milyon kömür torbası alımı ihalesini Gaziantep AKP İl Başkanı Özkeçeci’nin şirketinin aldığını anımsatarak şunları söyledi: “AKP Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, geçen yıl çuval ihalesini kamuoyu gündemine taşıdığım zaman benim için ‘Kılıçdaroğlu’nun aynı devamı Gaziantep’te de var’ ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleriyle beni onurlandırmıştı. Ben de ihale konusunda AKP Gaziantep İl Yönetiminde sadece Eyüp Özkeçeci var zannediyordum. Meğer, Eyüp Özkeçeci’nin devamı olarak da AKP Gaziantep İl Yöneticisi Ali Uncuoğlu varmış.” 

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel ise çok sayıda ihaleyi tek bir şirketin almasına tepki göstererek, “Önlenemez yükseliş? AKP yönetimine girince birdenbire en uygun, en iyi fiyat ve teklif veren firma olmak mahareti ile 2015 yılından bu yana girip aldığı 132 ihalenin sadece 130’nu Devlet Malzeme Ofisi’nden almayı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bunun her kuruşunda yetimin, öksüzün hakkı vardır. Kimse ihaleye girmesin demiyoruz ama böyle bir ihale önümüze çıkınca kamu adına sormamız kaçınılmazdır” dedi.
<< Önceki Haber Gaziantep ona çalıştı: 4 yılda 130 ihale alan AKP'li! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER