Gaziantep'te 2 canlı bomba yakalandı

Gaziantep'te 2 canlı bomba yakalandı

Gaziantep'te polisler tarafından yapılan operasyonda 2 canlı bomba yakalandı. Yakalanan kişilerden birinin 'Dokumacılar Grubu' üyesi olduğu öğrenilirken, diğerinin İçişleri Bakanlığı'nın 'mavi liste' ile aradığı Mehmet Mustafa Çevik olduğu belirtildi. Aynı operasyonda ayrıca terör örgütü DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu olan Ercan Çapkın ile bir kişinin daha yakalandığı aktarıldı.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısını gerçekleştiren DAEŞ üyesi Mehmet Öztürk olduğunun saptanmasının ardından Terörle Mücadele Şubesi polisleri, olayla ilgili diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatmıştı.

Geçtiğimiz cuma günü polisin düzenlediği operasyonda DAEŞ'in Gaziantep sorumlusu olduğu tespit edilen Ercan Çapkın ile Adıyamanlı Dokumacılar Grubu üyesi olarak bilinen, daha önce canlı bomba olabileceği duyurulan ve İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler arasında gösterilen, 'mavi liste' içerisinde aradığı Mehmet Mustafa Çevik, yine canlı bomba şüphelisi İ.G. ile örgütün kentteki önemli isimlerinden Hüseyin Kaya yakalandı.Yakalanan 2'si canlı bomba 4 şüpheli, sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "DEAŞ terör örgütünün Türkiye-Gaziantep sorumlusu olduğu değerlendirilen ve sansasyonel nitelikte eylem yapacağı yönünde bilgiler alınan E.Ç. isimli şahsın yakalanmasına yönelik il emniyet müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalarda; şahsın ilimizde bulunduğu ve birlikte hareket ettiği, şahsın yanında bulunan 2 kişinin canlı bomba olarak önümüzdeki günlerde ülkemizde/ilimizde eylem arayışı içerisinde oldukları değerlendirilmiştir. Adli makamlardan alınan arama kararı ile E.Ç. isimli şahıs ve irtibatlı olan M.M.Ç., H.K. ve İ.G. isimli şahıslar, 01.04.2016 günü yapılan operasyonla yakalanmışlardır. Yakalanan şüpheliler ile ilgili yapılan çalışmalarda şahıslardan birinin İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler sayfasında 'DEAŞ terör örüütü oyesi Olmak' suçundan 'mavi bülten' ile aranan şahıslardan olduğu anlaşılmıştır. Diğer şahısların da değişik suçlardan arandıkları, 19.03.2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen canlı bomba olayını gerçekleştiren şahısla irtibatlı oldukları ve çok sayıda asayişe müessir suç ve terör örgütü üyesi olmak suçlarından kayıtları bulunduğu tespit edilmiştir. Canlı bomba olarak kullanılacak şahısların profilinin dini duyguları istismar edilmek suretiyle eyleme ikna edilen, suç dosyası kabarık şahıs profiline uygunluk gösterdiği, sansasyonel hedeflere canlı bomba türü eylem planlama ve eylem arayışında oldukları değerlendirilmektedir. Haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile adli makamlara sevk edilen 4 şahıs tutuklanmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te 2 canlı bomba yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER