Gaziantep'te gazeteciler için toplu konut projesinde protokol imzalandı


Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Gaziantep'te gazeteciler için hayata geçirilecek Toplu Konut Projesi'nin resmi protokolü imzalandı.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın makamında gerçekleştirilen imza töreni öncesinde GGC Başkanı İbrahim Ay, konutlar hakkındaki taleplerini detaylı olarak anlattı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise projenin bu ay içinde ihaleye çıkartılacağını, 2016 yılında ise konutların kaba inşaatını tamamlayarak, 2017 yılında evleri teslim etmeyi planladıklarını söyledi. Turan, konutların satışında peşinat ve vade konusunda da gerekli kolaylığı sağlayacaklarını dile getirdi. Proje çizimlerinin tamamlandığını ve sürecin hızla ilerlediğini dile getiren Turan, "GGC Başkanı İbrahim Ay ile protokolünü imzaladığımız basın sitesi konutlarını Ocak 2016 içerisinde ihaleye çıkartacağız. Mayıs veya haziran ayı içerisinde ise temel atma töreni ile inşaata başlayacağız. Konutların kaba inşaatının 2016 yılı sonunda tamamlanacaktır. 2017 yılı içerisinde ise tüm konutları teslim edeceğiz. Konutlar ihale bedeli ile satışa çıkartılacak. Bu aşamada peşinat ve vade konusunda da elimizden gelen tüm kolaylığı sağlayacağız." dedi.

GAZİANTEP'E ÖZEL TASARIM

Turan, Gaziantep'te basın çalışanlarına yönelik yapılacak olan konutların bölgenin mimari durumu düşünülerek planlandığını belirterek şunları kaydetti: "TOKİ olarak son yıllarda yaptığımız projelerde o bölgenin mimarı yapısı ve çevre koşullarını düşünerek özel tasarımlar hazırlıyoruz. Gaziantep'te hayata geçireceğimiz basın sitesinde de bu detaylar düşünüldü. Evlerin dış cephelerinde Gaziantep'e özgü taşlar kullanılacak. Balkonlar yine kent kültürüne özgü olarak planlandı. Kısacası her açıdan Gaziantep'in özelliklerini taşıyan bir yaşam alanı olacak. Gaziantep basın çalışanlarına hayırlı olsun."
CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te gazeteciler için toplu konut projesinde protokol... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER