Gaziantep'te IŞİD'in hücre evinden cephanelik çıktı

Gaziantep'te IŞİD'in hücre evinden cephanelik çıktı

Gaziantep'te emniyet güçlerinin terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyon sırasında canlı bombanın kendini patlaması olayı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yıkımın boyutu gün ışığında daha net görülürken, canlı bombanın kendini patlatmadan önce polislere ateş açtığı öğrenildi. Patlamanın ardından olay yeri inceleme ekipleri, canlı bombaya ait kafatası, kol ve bacak gibi bazı organlar buldu.

Gaziantep'te dün gece Beylerbeyi Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili Gaziantep Valiliği açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, IŞİD terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin önlenmesi kapsamında, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince daha önce yapılan operasyonel çalışmalarda firari durumda bulunan 2 kişi yakalandı. Yakalanan bu kişilerle irtibatlı olan hücre evine düzenlenen operasyon sırasında ise IŞİD militanı tarafından polislere silahlı saldırıda bulunuldu. Polis de saldırıya karşılık verdi. Ardından hücre evindeki canlı bombanın üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu 5 polis memuru yaralandı. Operasyonda bir militan ölü ele geçirilirken, evde bulunan 2 bayan sağ olarak ele geçirildi. 3 çocuğun ise muhafaza altına alındığı belirtildi. Polis memurlarının tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, terörle mücadeledeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Öte yandan sabah saatlerinde olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın yaşandığı bölgede çalışmalarını sürdürdü. Yıkımın büyüklüğü gün ışığıyla ortaya çıktı. Parçalanan duvarlar ve ev eşyalarının onlarca metre uzağa fırladığı görüldü. Canlı bombaya ait ceset parçaları Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler hücre evinin adeta bir cephanelik olarak kullanıldığını ortaya koydu.

Yapılan aramalarda 1 Kalaşnikof tüfek, 3 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, 7 adet TNT kalıbı, 7 adet bilye ile güçlendirilmiş, fünye ile patlatmaya hazır TNT Kalıbı, 1 adet bilyeli TNT kalıbı, 2 adet ateşleme fitili, 1 adet 12 bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 adet el bombası, 455 adet tabanca mermisi, 150 adet Kalaşnikof silah mermisi, 5 adet Kalaşnikof silah şarjörü, 1 adet plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği, 2 adet top haline getirilmiş çok sayıda elektrikli kapsül, 5 adet tabanca şarjörü, 18 bin 70 TL ve 9 bin 560 dolar ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te IŞİD'in hücre evinden cephanelik çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER