Gaziantep'te yakalanan IŞİD'li teröristlerin eylem rotasında İstanbul varmış


Gaziantep'te geçen hafta polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan ve bombalı saldırı eylemi gerçekleştirmek istedikleri belirlenen IŞİD üyesi teröristlerin İstanbul'da siyasi bir partinin il başkanlığına saldırı planladıkları ortaya çıktı. Olayla ilgili örgüt mensubu 9 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Valiliği, geçen hafta Mücahitler Mahallesi'nde yakalanan ve bombalı saldırı eylemi hazırlığında olan IŞİD'li teröristlerle ilgili düzenlenen operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya göre 30 Ekim tarihinde takibe alınan Diyarbakır plakalı araç Gazimuhtarpaşa Bulvarı üzerinde kontrol amaçlı olarak durdurulmak istendi. 'Dur' ihtarına uymayan araç kısa süreli kovalamacanın ardından durduruldu. Araç içerisinde bulunan ve arka koltukta oturan A.D isimli örgüt mensubu elindeki el bombasının pimini çekemeden, sürücü Y.C de üzerindeki silahı kullanamadan etkisiz hale getirilerek yakalandı. Yakalanan teröristlerin örgütsel irtibatlarının tespitine yönelik olay yeri ve 7 adreste yapılan çalışmalar kapsamında, IŞİD mensuplarının Suriye'de bulunan üst düzey örgüt yöneticilerinden talimat aldıkları belirlendi. Teröristlerin Gaziantep'ten temin ettikleri araçlarla bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere İstanbul iline gidecekleri tespit edildi. Yine aramalar neticesinde ulusal yayın yapan bir gazetenin Ankara merkez binasına ait adres ile aynı gazetenin Şişli Temsilciliği'ne ait olduğu değerlendirilen notun olduğu da ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu IŞİD'li teröristlerden 8 bin 750 gram TNT, 4 adet el bombası, 1 adet 950 gram TNT'li bomba düzeneği, 1 adet canlı bomba yeleği, 4 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 135 adet fişek, 3 adet araç, 10 bin 15 TL ve 9 bin 755 ABD Doları, 1 bilgisayar, 2 harddisk, 3 flash bellek, 19 sim kart ve 9 cep telefonu ele geçirildi. Örgüt mensuplarının ilişki ve irtibatlarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirilirken, olayla ilgili yakalanan toplam 9 şüphelinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te yakalanan IŞİD'li teröristlerin eylem rotasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER