Türkiye şokta trafik kazalarında 37 kişi öldü 93 kişi yaralandı

Türkiye üst üste gelen trafik kazası haberleriyle sarsıldı. İlk kaza Gaziantep'te oldu. 16 kişinin öldüğü kazadan hemen sonra bir benzer kaza Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. Bu iki büyük kazayla birlikte Afyonkarahisar ve Rize'de de trafik kaza haberleri peş peşe birbirini takip etti.

SHABER3.COM

Türkiye, dört bir yandan gelen trafik kazası haberleriyle adeta şok yaşıyor. Gaziantep, Mardin, Rize ve Afyonkarahisar'daki trafik kazalarında toplam 37 kişi hayatını kaybederken 100 yakın insanda yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

İlk acı haber Gaziantep'ten geldi. 16 kişinin can verdiği kazada 31 kişi de yaralandı. Bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracına yolcu otobüsünün çarparak devrilmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi. Bu kazada ölenler arasında 3 itfaiye, 3 sağlık personeli ve 2 İHA muhabiri bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan Gaziantep'teki kazaya neden olan yolcu otobüsünün 2017 yılında, bir ambulansla çarpıştığı tespit edildi.

İkinci büyük kaza Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Kazada 20 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Burada ilk kazaya müdahale eden bir polis memuru da hayatını kaybettiği öğrenildi.   



İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan yurttaşlara da arkadan gelen başka bir TIR çarptığı öğrenildi.

Günün bir başka kaza haberi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinden geldi. Yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi de yaralandı.

Günün son acılı haberi Rize’nin Güneysu ilçesinden geldi. Tur minibüsünün kaza yapması sonucu, aralarında çocukların ve şoförün de bulunduğu 24 kişi yaralandı.




Tüm kazalarda çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kaza alanları adeta savaş meydanına döndü.
.


<< Önceki Haber Türkiye şokta trafik kazalarında 37 kişi öldü 93 kişi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER