Gazprom’dan Slovakya’ya alternatif gaz tedarik hattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 12 2025
Slovakya Başbakanı Robert Fico, Rus enerji şirketi Gazprom’un, Ukrayna üzerinden yapılan gaz transitinin durmasının ardından Slovakya’ya alternatif yollarla gaz tedarik edebileceğini açıkladı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Slovakya Başbakanı, bu açıklamayı Avrupa İşleri Parlamento Komitesi oturumunda yaptı. Fico, ülkenin gaz rezervlerinin dolu olduğunu ve bu rezervlerin mümkün olduğunca kullanılmayacağını belirtti.
Gazprom Alternatif Yollar Sunacak
Fico, Gazprom’un Slovakya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde gaz depolarının dolu tutulacağını ifade ederek, “Gazprom, bize gazı başka yollarla sağlayacağını taahhüt etti,” dedi. Başbakan, enerji arzının sürdürülebilir olacağını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bu konuda garanti verdiğini sözlerine ekledi.
Çeşitli Tedarikçilerle Alternatif Anlaşmalar
Slovakya’nın en büyük devlet enerji tedarikçisi olan SPP’nin Genel Müdürü Vojtech Ferencz ise ülkenin BP, ExxonMobil, Shell, ENI ve RWE gibi diğer enerji devleriyle esnek sözleşmeler yaptığını duyurdu. Ferencz, bu anlaşmalar sayesinde yalnızca talep edilen gaz miktarının değil, aynı zamanda sözleşme sürelerinin de artırılabileceğini belirtti.
Slovakya’nın Enerji Güvenliği
Slovakya, Ukrayna’daki savaş ve enerji krizinin etkisiyle enerji tedarikinde güvenliği öncelikli bir mesele olarak ele alıyor. Fico’nun açıklamaları, ülkenin Rusya ile olan enerji işbirliğini sürdürme niyetinde olduğunu gösterirken, aynı zamanda Batılı enerji şirketleriyle yapılan esnek anlaşmalar, ülkenin enerji bağımsızlığını güçlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu gelişme, Slovakya’nın enerji güvenliğini koruma stratejisi çerçevesinde Rusya ile Batılı tedarikçiler arasında bir denge kurma girişimi olarak yorumlanıyor.
1 Ocak sabahı itibarıyla Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gaz sevkiyatını sonlandırdı. Bu durum, Gazpr
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







