Gazprom "Dostluk İçin Futbol" projesi başlıyor


UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru Gazprom, Uluslararası Çocuk Programı "Dostluk İçin Futbol'un dördüncü sezonu başlıyor.

Her yıl katılımcı sayısının arttığı organizasyonun dördüncü sezonuna ilk kez Afrika ve Güney Amerika'dan da ülkeler katılacak. Asya'dan katılan ülkelerin sayısı da artıyor. Geçen yıl 24 olan katılımcı ülke sayısı, bu yıl 32'ye çıktı.

Programa bu yıl katılacak ülkeler arasında Almanya, Arjantin, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam yer alıyor.

Sezon boyunca, her yıl geleneksel olarak düzenlenen bazı etkinlikler gerçekleşecek. 25 Nisan'da katılımcı ülkelerde Uluslararası Dostluk ve Futbol Günü kutlanacak, 27-28 Mayıs'ta Milano'da Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası ve Uluslararası Dostluk İçin Futbol Çocuk Forumu düzenlenecek.

Forum'un sonunda, programın değerlerine en üst düzeyde bağlılık gösteren bir profesyonel futbol kulübüne Dokuz Değer Kupası takdim edilecek. Forum'un ardından katılımcılar, Milano'daki Giuseppe Meazza stadında 2016 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını izleyecek.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, projenin katılımcılarının ve temsil ettikleri ülkelerin sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, "Bu sene ilk kez Batı Yarımküre'den de genç futbolcular katılıyor, dolayısıyla bu sezonun gerçekten küresel ölçekte olduğunu söyleyebiliyoruz. 'Dostluk İçin Futbol', farklı kültürleri, adet ve gelenekleri temsil eden gençlere, tüm bu farklılıklara rağmen birbirini anlamaları ve saygı göstermeleri için mükemmel bir fırsat sunuyor." dedi.

Programın küresel elçisi Franz Beckenbauer ise "Dostluk İçin Futbol katılımcılarının verdiği Dokuz Değer Kupası, Dünya'yı bir futbol topu gibi elinde tutan genç bir futbolcunun heykeli şeklinde yapılmış. Bunun, futbol ve sporun gençler arasında teşvik ettiği fikir ve değerlerin başarılı bir temsili olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI DOSTLUK İÇİN FUTBOL PROJESİNİN DETAYLARI

"Uluslararası Dostluk İçin Futbol" sosyal çocuk programı, Çocuklar İçin Gazprom (Gazprom for Children) girişimi çerçevesinde Gazprom tarafından yürütülmektedir. Programın amacı, genç futbolunun geliştirilmesi, dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar arasında farklı kültür ve etnisitelere karşı hoşgörü ve saygının teşvik edilmesidir. Katılımcılar tarafından desteklenen ve teşvik edilen temel değerler arasında dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, özveri, zafer, gelenek ve onur bulunmaktadır.

Programın en önemli etkinliği, her yıl düzenlenen ve önde gelen futbol kulüplerinden 12 - 14 yaş arası oyuncuları bir araya getiren Uluslararası forumun ilki, 25 Mayıs 2013'te Londra'da düzenlendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazprom "Dostluk İçin Futbol" projesi başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER