Gazprom, gaz piyasasında fiyat savaşı istemiyor


Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Gazprom olarak, Avrupa piyasasında Amerikalı sıvılaştırılmış doğal gaz üreticileriyle fiyat savaşı başlatmak için bir gereklilik görmediklerini açıkladı.

Londra'da konuşan Medvedev, "Bizim için fiyat savaşı açmanın bir gerekliliği bulunmuyor. Eğer Amerikan sıvılaştırılmış doğal gazın üretim maliyeti düşerse, o zaman bizim de rezervlerimizi kullanıp, masrafları kısmamız gerekir. Şu anda doğalgaz çıkarmada, taşımada ve pazarlamada en düşük masraflar bizde." dedi.

Gazprom'un yaptığı bazı anlaşmaların petrol ürünleri fiyatlarına endeksli olduğunu açıklayan Medvedev, "Bu anlaşmalarda on yıllardır süregelen karşılıklı fiyat revizyonu maddesi yer alıyor. Bu maddeye göre taraflardan her biri, kendi durumunu açıklayarak fiyat indirimi ya da fiyat artışı talebinde bulunma hakkına sahip. Bu yüzden bu anlaşmalarda indirim söz konusu değil." dedi.

Gazprom Başkan Yardımcısı ayrıca gaz ihracatının bir kısmının ya doğrudan ya da dolaylı yoldan gaz aktarma merkezlerindeki fiyatlandırmayla bağlantılı olduğunun altını çizdi. Medvedev, "Bu fiyatlarda bir indirim yapmadık, yapmıyoruz ve yapmayacağız" diyerek Gazprom'un fiyat savaşına girmeyeceğini belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazprom, gaz piyasasında fiyat savaşı istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER