Gazprom: Türk Akımı Ertelendi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 14 2015
Paylaş
X Post
Gazprom Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, Türk Akımı projesinin başlangıç tarihinin ertelendiğini duyurdu.

Rus doğalgaz kurumu Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Türkiye'de yaşanan siyasi krizi nedeniyle Türk Akımı'nın ilk hattı ile ilgili çalışmaların ertelendiğini söyledi. Türk Akımı'nın ilk hattının 2016 yılı sonunda devreye girmesi planlanmıştı.
Rus basınına konuşan Medvedev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Gazprom Başkan Yardımcısı, "Türk Akımı'nın 2016 yılı sonuna kadar işletime açılacağına ilişkin grafik bir sonraki tarihe ertelendi. Türk Akımı'nın ilk hattının ertelenmesi Türkiye'deki siyasi krizle ilgili." dedi.
"PROJENİN İLK HATTI ÖNCELİĞİMİZ"
12 Eylül'de Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattında önceliğin projenin ilk hattıyla ilgili hükümetler arası sözleşmeyi imzalamak olduğunu söylemişti. Türk Akımı'nın diğer hatlarının inşaatının Avrupa'nın güneydoğu bölgesinin ihtiyacına bağlı olduğuna dikkat çeken Novak, "Avrupa Komisyonu Enerji Birliği'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile bu projeyi görüştük...Bugün biz versiyonları gözden geçiriyoruz. Bunlar arasında projenin bir kaç hattının inşaatı da var. Hükümetler arası sözleşme ve projenin ilk hattı önceliğimizdir. Diğer hatlar, Avrupa'nın güneydoğu bölümünün ihtiyacına göre şekillenecek." şeklinde konuşmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran'ın 'Hürmüz Boğazı' açıklaması altında kaldıraç etkisi yaptı2.Trump, İran'a Hürmüz Boğaz'ını açtığı için teşekkür etti!3.BM korkunç gerçeği açıkladı: İsrail Gazze’de 38 binden fazla kadın ve kız çocuğunu öldürdü4.Gülistan Doku cinayetini örtmekle suçlanan vali: 'Gözaldında değilim'!5.Herşey silbaştan: Seçil Erzan davası istinaftan döndü.
6.Bu kez İzmir'de önlendi: Okula saldırı hazırlığı iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı7.Değilim demişti! Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltına alındı8.Gülistan Doku cinayeti: Log kayıtlarının silindiği hastanenin başhekimi gözaltına alındı9.Açlık sınırı 33 bin lirayı geçti10.Son 40 yılın en şiddetli hava olayı kapıda: En son 1982, 1997 ve 2015’te gerçekleşmişti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran'ın 'Hürmüz Boğazı' açıklaması altında kaldıra...

Trump, İran'a Hürmüz Boğaz'ını açtığı için teşekkü...

BM korkunç gerçeği açıkladı: İsrail Gazze’de 38 bi...

Gülistan Doku cinayetini örtmekle suçlanan vali: ...

Herşey silbaştan: Seçil Erzan davası istinaftan dö...





