Katar: Gazze'de ateşkes 19 Ocak'ta yürürlüğe girecek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 15 2025
Gazze'de ateşkes sağlanması için sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve tarafların uzlaşı sağladığı duyuruldu. Haberin duyulmasının ardından Gazze'de halk sokaklarda sevinç gösterilerinde bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de ateşkes sağlanması için sürdürülen görüşmelerin olumlu sonuçlandığına yönelik haberleri doğruladı. Katar ise ateşkesin 19 Ocak'ta yürürlüğe gireceğini duyurdu.
ABD merkezli haber portalı Axios, Gazze Savaşı'nda silahların susması için çok uzun süredir devam eden ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını duyurdu. habere göre İsrail ve Hamas ilgili anlaşmanın son halini onayladı.
AFP haber ajansı da Çarşamba günü Filistinli müzakere çevrelerinden iki kaynağa dayandırdığı haberinde Hamas ve İslami Cihad'ın, Gazze'de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda hazırlanan bir anlaşma taslağı üzerinde uzlaştığını aktardı. İlgili haberde, iki radikal İslamcı grubun "kendi aralarında anlaşmaya vardığı, arabuluculara esir değişimi ve ateşkesi kabul ettiklerini bildirdiği" ifade edildi.
Müzakerelerde arabulucu olan Katar'ın başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani ise, ateşkesin 19 Ocak'ta, yeni ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin töreninden bir gün önce yürülüğe gireceğini duyurdu. El Sani ayrıca ateşkesin ABD, Mısır ve Katar tarafından gözetilmesi konusunda da anlaşmaya varıldığını aktardı.
20 Ocak'ta ABD Başkanlığı görevini ikinci kez kez üstlenecek olan Donald Trump, kendine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas ile anlaşmaya varıldığını belirterek Gazze'ye kaçırılan rehinelerin kısa süre sonra serbest kalacaklarını ifade etti. Trump mesajında bu konuda bir uzlaşmaya varıldığını da belirterek "Gazze'nin bundan böyle teröristler için güvenli bir liman olmasına izin vermeyeceklerini" dile getirdi.
Trump geçtiğimiz hafta düzenlediği bir basın toplantısında Hamas'ı sert sözlerle uy
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







