Gece yarısı boru patladı, mahalle su baskını tehlikesi atlattı


Antalya Manavgat'ta patlayan içme suyu borusuna 3 saat geç müdahale edilince mahalle su basma tehlikesi geçirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASAT), içme suyu ve kanalizasyon çalışması yürüttüğü Fevzipaşa Mahallesi'nde gece 03.00 sıralarında toprak altına alınmayan boruda patlama oldu. Borudan çıkan tazyikli suyun yüksekliği 6 metreye kadar ulaştı. İçme suyu borusunun patladığını duyan bazı iş yeri sahipleri, iş yeri su altında kalır endişesiyle gece dükkanının önüne geldi.

Arızanın gece olması sebebiyle ekipler 06.00'da müdahaleye başladı. İki kişilik ASAT ekibi, patlayan boruyu tamir için mahalleye giden içme suyu borusunun vanasını kapattı. 20 dakikada borunun tamirini yapan ekipler, mahalleye suyu yeniden verdi.

Borudan 3 saat süresince akan su, ASAT'ın çalışma yaptığı alan ile Fevzipaşa Mahallesi 1055 Sokak'taki inşaat alanı ile Hakkı Korucu Apatmanı önünde su birikintisi oluşturdu.

Mahallede dükkanı bulunan Mehmet Çatak, dükkanı önünde gece su patladığını öğrenince korkarak ASAT'ı aradığını söyledi. Patlayan borunun tamiri için ASAT'ı gece 03.00'te aradığını belirten Çatak, içme suyu borusuna müdahalenin ise 06.00'da yapıldığını kaydetti. ASAT ekibinin patlayan su borusuna müdahale ettiğini ileri süren esnaf Çatak, "İçme suyu borusu patlayınca ASAT'ı aradım, sürekli geleceğiz dediler. Patlayan boruya ASAT ekibi aradıktan 3 saat sonra müdahale etti. İçme suyu 3 saat süresince mahallede boşa aktı. Aynı boruda geçtiğimiz günlerde de patlama olmuştu." diye konuştu.

ASAT, Manavgat Fevzipaşa Mahallesi'nde 2,5 aydır Avrupa Birliği(AB) Manavgat İçme Suyu ve Kanalizasyon Yenileme Projesi kapsamında altyapı çalışması yapıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Gece yarısı boru patladı, mahalle su baskını tehlikesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER