O bankada gece yarısı operasyonu!

Üç büyük kamu bankasından biri olan Vakıfbank'ta gece yarısı depremi... Mayısta Abdülkadir Aksu'nun yönetim kurulu başkanlığına getirildiği bankada 500'den fazla şubenin müdürü değiştirildi. Bazı müdürler tenzili rütbe ile şube personeli olarak farklı şehirlere tayin edildi.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) eski milletvekili Abdülkadir Aksu'nun yönetim kurulu başkanlığı görevine getirildiği Vakıfbank'ta yüzlerce şube müdürü görevden alındı.

500'den fazla şube müdürünün yerinin değiştirildiği belirtilirken bazı şube müdürlerinin ise tenzili rütbe ile personel olarak görevlendirildiği iddia edildi. 

Tayin ve terfilere gerekçe olarak "performans düşüklüğü" gösterildi. Genel müdürlükte bazı üst düzey isimlerin de "havuz kadrosu" diye bilinen kızak göreve alındığı belirtiliyor.

MAYISTA GENEL MÜDÜR DEĞİŞMİŞTİ
 
27 Mayıs'ta toplanan Vakıfbank Genel Kurulu'nda Mehmet Emin Özcan'ın yerine genel müdürlüğe bankanın bilgi teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih getirilmişti. 

Mayısta AKP'li isimler de Vakıfbank yönetim kuruluna seçilmişti. Abdülkadir Aksu yönetim kurulu başkanı olurken, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut ise yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti. Aksu ile diğer yönetim kurulu üyelerinin aylık 40 bin TL "huzur hakkı" aldığı iddia ediliyor.
<< Önceki Haber O bankada gece yarısı operasyonu! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER