Geçen yıl 10 milyon kişi kanserden hayatını kaybetti

Rusya Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Radyoloji Araştırmaları Merkezi'nin yayınladığı dünya istatistiklerine göre, tanısı koyulmuş kanser vakalarının sayısı 2018'de 18 milyona çıkarken bu hastalıktan ölen insanların sayısı da 10 milyonu buldu.

SHABER3.COM

Rus Ulusal Radyoloji Araştırmaları Merkezi'nden, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yapılan açıklamada, "Dünya istatistiklerine göre 2018 yılında doktorlar 18 milyon yeni kanser vakasını teşhis ederken, yaklaşık 9.6 milyon kanser hastası da hayatını kaybetti. Günümüzde kanserle savaşmak, dünya çapındaki en mühim meseledir. Ülkemizin sağlık hizmeti sektöründe de önceliği kansere veriyoruz" denildi.

Rusya'da 2017 yılının sonunda 617.000 yeni kanser vakası teşhis edildi. Bu sayı, bir önceki yıldan 20.000 fazlaydı. Ayrıca yetkililere göre, ülkede onkoloji hizmeti alanların sayısı yalnızca 3.63 milyondu.

Rusya Klinik Onkoloji Topluluğu üyesi ve St. Petersburg Bilimsel ve Uygulamalı Klinik Araştırma Merkezi yöneticisi olan Rus Federasyonu'nun onursal doktoru Vladimir Moiseyenko Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Durumu tersine çevirmek adına onkolojik hizmetlerde nitel ve nicel değişikliklere gitmek şart. Onkoloji hizmetleri için etkin bir yapısal model oluşturmalı ve ortak bir bilgi ağı kurmalıyız" dedi. Ayrıca kanser vakalarının erken teşhisinin de son zamanlarda artış gösterdiğini ekledi.
Moiseyenko, "Kötü huylu tümör teşhislerinin çoğu hastalığın ilk evrelerinde yapılıyor. Bundan 10 yıl evvel, erken onkolojik teşhislerin oranı sadece yüzde 15'ti" ifadelerini kullandı.

 
<< Önceki Haber Geçen yıl 10 milyon kişi kanserden hayatını kaybetti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER