Geçen yıl yaklaşık 48 bin kişi Türkiye üzerinden Yunanistan'a geçti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 27 2019
Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçen sığınmacıların sayısı 2018’de bir önceki yıla oranla yüzde 22 arttı.
Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, Türkiye üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine geçen sığınmacıların sayısı 2018’de bir önceki yıla oranla yüzde 22 artış gösterdi.
Gazetenin Avrupa Birliği'nin gizli bir raporuna dayandırdığı habere göre, çoğunluğu Türkiye, Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşlarından oluşan 50 bin 789 kişi, 2018 yılında Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçti. Bu rakam bir önceki yıl 41 bin 720'ydi.
Deutsche Welle'de yer alan habere göre, sığınmacıların 47 bin 939'u Türkiye'den Yunanistan'a geçti. Bunların 15 bin 798'i geçişi karadan gerçekleştirdi. Sığınmacıların AB'ye giriş yaptığı diğer ülkeler ise İtalya, Bulgaristan ve Kıbrıs oldu.
İnsan kaçakçılarının rolü
Avrupa Polis Teşkilatı Europol bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Merkezi'nin (EMSC) tahminlerine göre söz konusu geçişlerin yüzde 90'ı insan kaçakçılarının organizasyonuyla gerçekleşiyor.
Türkiye ile AB arasında 2016 yılında imzalanan anlaşma uyarınca, Türkiye'den Yunanistan'a giden sığınmacıların Türkiye'ye iade edilmesine karar verilmişti. Bunun karşılığında AB, Türkiye'ye geri gönderilen her göçmen için Türkiye'deki kamplarda yaşayan bir Suriyeli sığınmacı almayı kabul etmişti.
Anlaşma sayesinde Yunanistan'a gelen sığınmacı sayısında büyük bir düşüş yaşandı. Avrupa Birliği anlaşma gereğince, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için harcanmak üzere Türkiye'ye üç milyar euro maddi destek sağladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


