Geçici bakım istasyonunda 5 ayda 437 hayvan tedavi edildi


Çankaya Belediyesi'nin Çayyolu bölgesindeki sokak hayvanları için hizmete açtığı Çayyolu Geçici Bakım İstasyonu, açıldığı günden bu yana çok sayıda sokak hayvanının tedavi edildiği merkez haline geldi.

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağına sahip olmasına rağmen sınırlarının genişliği nedeniyle Çayyolu bölgesinde de bakım istasyonu açan Çankaya Belediyesi, merkezdeki çalışmaların aynısını Çayyolu Bakım İstasyonu'nda da gerçekleştiriyor. Ekim ayında hizmete giren merkezde bugüne kadar 437 sokak hayvanına çeşitli aşılar yapılırken, 144 hayvana ise kısırlaştırma yapıldı.

Sokak hayvanlarına özellikle karma, kuduz bordatello aşılarının yapıldığı Çayyolu Geçici Bakım İstasyonu'nda, iç dış parazit aşıları da yapılıyor. Bakım İstasyonu veterinerleri, 75 sokak kedisine de kuduz ve iç-dış parazit aşısı yaptı.

Koru, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Yaşamkent, Dodurga, Konutkent, Alacaatlı, Çayyolu mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitesinin yapıldığı merkezde uzman veterinerler görev yapıyor. İstasyonda, ameliyathane, tedavi ve aşı odası, koğuşlar ve eğitim alanları bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Geçici bakım istasyonunda 5 ayda 437 hayvan tedavi edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER