Geçilmeyen tünelin faturası: 391 milyon lira tıkır tıkır ödenecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 5 2021
Geçiş garantili Avrasya Tüneli'nden 'geçmeyen' 12 milyon araç için işletmeci şirkete Hazine'nin ödeyeceği 2020 faturası 48 milyon 769 bin dolar, yani 391 milyon 870 bin lira oldu.
Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre, yap-işlet devret modeli ile yapılan geçiş garantili Avrasya Tüneli için Hazine'den 391 milyon lira daha çıktı.
2020 için 10 Aralık tarihine kadar tünelden 23 milyon 932 bin 650 araç geçiş garantisi verilmişti. Geçen araç 11 milyon 740 bin 343, geçmeyen araç ise 12 milyon 192 bin 307 oldu.
Geçmeyen araçlar için Hazine'den KDV dahil 48 milyon 769 bin 228 dolar karşılığı, 391 milyon 870 bin 500 lira ödenecek. Avrasya Tüneli'nde, 2017-2019 yıllarında da geçmeyen araçlar için Hazine'den 100 milyon doları aşkın ödeme yapıldı.
'2016'da açılan tünel için hedef hiçbir zaman tutturulamadı'
CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz CİMER'e, tünelden 2020 yılında kaç araç geçtiğini sordu.
CİMER'den verilen yanıtta, 10 Aralık tarihine kadar 11 milyon 740 bin 343 araç geçtiği belirtildi. Sözleşme gereği tünelden 2020 yılında 10 Aralık tarihine kadar 23 milyon 932 bin 650 araç geçiş garantisi verilmişti.
Yavuzyılmaz, "2016'da açılan tünel için hedef hiçbir zaman tutturulamadı. Hazine'den her yıl milyonlar akıtılıyor. Geçiş garantili köprü, tünel, otoyollar kara delik oldu” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


