Geçmişteki sözlerini savunamadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı olduğu dönemde Erdoğan için söylediği sözler hatırlatılınca zor anlar yaşadı.

Geçmişteki sözlerini savunamadı

Önceki gün Meclis Genel Kurulu'nda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile tartışma yaşayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, HDP'ye "cahil topluluğu" dedi. Soylu'nun sözleri üzerine kürsüye gelen Baluken, “Cahil, söyledikleri arasında tutarsızlık olan, söyleminden tamamen 180 derece çark eden kişilere denir.” cevabını verdi. Baluken, ardından Soylu'nun AK Parti'ye katılmadan önce Demokrat Parti Genel Başkanı iken yaptığı açıklamaları kürsüden okudu. 

SOYLU CEVAP VEREMEDİ 

2008 ve 2009 yıllarında Soylu'nun o dönem Başbakan olan Erdoğan için kullandığı sözleri hatırlatan Baluken, "Başbakan, padişah olmak istiyor." Bugünkü Cumhurbaşkanı için diyor. "Hükümet yolsuzluk çukurunun içinde. Başbakan rantın babasını getirdi." Bakın, bu sıralara ne kadar cahilce geliyor değil mi bu sözler? "Yolsuzluklarla mücadele edeceğim, diyen hükümet Türkiye'yi yolsuzluk çukuru içine batırdı. Kendisini Menderes'e benzetiyor. Sen kim, Menderes kim! Menderes'in adını ağzına alma." Bunları diyen Süleyman Soylu bir sabah kalktı, bir baktık ki AK Partili oldu, ondan sonra da, "Tayyip Erdoğan ilelebet ve ebedi bu ülkenin başkanıdır." dedi. 180 derece fark var. Son söyledikleri de bize çok cahilce geliyor.” diye konuştu.

SOYLU ZORLANDI

Bakan Soylu Baluken'in bu hatırlatmalarının ardından kendisine sataşıldığı gerekçesiyle söz aldı. Soylu, eski sözlerinin hatırlatılmasını mikrofonların fuzuli işgali olarak nitelendirmekle yetindi. 
<< Önceki Haber Geçmişteki sözlerini savunamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER