Gediz'den Uluslararası Yarı İletken Teknolojileri Konferansı


Gediz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği tarafından, Uluslararası Yarı İletken Teknolojileri Konferansı (International Semiconductor Science and Technology Conference-ISST2015) düzenlendi. Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki üç günlük konferansa ABD, Kanada, Hindistan, Mısır, İran, Irak, Tayvan, Cezayir, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İsveç, Pakistan, Slovakya ve Türkiye'den nanoteknoloji, kontrol sistemleri, biomedikal, haberleşme teknolojileri, savunma sanayisi, yenilenebilir enerji ve sensörler üzerine çalışan 100'ü aşkın bilimadamı katıldı.

ABD Kaliforniya Üniversitesi'nde görevli, Dünya Teknoloji Ödülü sahibi Prof. Dr. Aydoğan Özcan, Ohio Üniversitesi'nden Prof. Dr. Savaş Kaya ve Kanada Waterloo Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Yavuz gibi yurtdışında görev yapan Türk bilimadamları da konferansta biraraya getirildi. Dünya çapında bilinen Brooklyn College'den Prof. Dr. Raymond Tung, Waterloo Üniversitesi'nden Prof. Dr. Omar Ramahi, Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Efeoğlu, Bilkent Üniversitesi'nden Necmi Bıyıklı, ODTÜ'den Doç. Dr. Emrah Ünalan ve Yrd. Doç. Dr. Alpan Bek de yer aldı.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, teknolojiye yön veren isimleri buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Çevik, "İmza attıkları buluşlarla hayatımızı kolaylaştıran, insanlığın ilerlemesini sağlayan bilim insanlarını yürekten kutluyoruz ve alkışlıyoruz. Böyle toplantılarla bilimdeki ilerlemelere katkı sağlamaktan da gurur duyuyoruz. Her şey daha güzel yarınlar için." dedi. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar ise teknolojinin soluksuz bir yarış içinde olduğuna değinerek, "İlk bilgisayar o kadar ağırdı ki icat edenlerin en büyük hayali, bu ağırlığı 1.5 tona indirebilmekti. O hayalle başlayan serüven, bugün bilgisayarları cebimize sığdıracak boyuta getirdi." diye konuştu. ISST2015 Koordinatörü, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Bayam da tanınmış bilimadamlarıyla genç araştırmacıları, elektronik sektörünü ve öğrencileri yan yana getirdikleri konferansın önemine dikkat çekti. Bayam, akıllı cep telefonlarından bilgisayarlara teknolojideki son noktanın üç gün boyunca ele alındığını, teknolojideki yeniliklere ışık tutulduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Bir süre sonra elektrik enerjisi, kablosuz olarak transfer edilebilecek. Enerji iletiminde yepyeni bir sayfa açılacak, elektrik transfer maliyeti azalacak. Güneşten daha çok enerji elde edilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Bu amaçla güneşin elektromanyetik dalgalarının uzayda toplanması hedefleniyor. Elektronik devreler de gelecekte kağıt üzerinde uygulanacak ve bu sayede tüm elektronik ürünlerin maliyeti azalacak. Yeni nesil elektronik devrelerle çipler, insan vücuduna da yerleştirilebilecek ve başta sağlık olmak üzere farklı amaçlar için kullanılabilecek." CİHAN
<< Önceki Haber Gediz'den Uluslararası Yarı İletken Teknolojileri Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER