Gediz Üniversitesi 2 yılda 59 bilimsel projeye imza attı

Gediz Üniversitesi'nde laboratuvar sayısı arttıkça, proje sayısı da artıyor; araştırmacılar ve öğrenciler, 2 yılda çoğu TÜBİTAK destekli 59 projeye imza attı…

Gediz Üniversitesi 2 yılda 59 bilimsel projeye imza attı

Gediz Üniversitesi, bilimin ve buluşların merkezleri arasına girme hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu amaçla öncelikle fiziksel altyapı sürekli olarak iyileştiriliyor. Son 1 yılda 8 laboratuvar daha kuruldu ve sayı 30’a yükseldi. Nanoteknolojiden termodinamiğe, elektronikten yenilenebilir enerjiye her biri son teknolojiyle donatılan laboratuvarlar araştırmacıların kullanımına sunuldu.

Yurtiçinden ve yurtdışından Gediz’e gelen çoğu genç akademisyenlerden oluşan bilim insanları, yerli teknoloji üretmek, insanlığa buluşlar kazandırmak için araştırmalar yapıyor. Üniversite öğrencileri ve bilime meraklı liselilere de bu laboratuvarların kapıları açılıyor. Ayrıca araştırmacılara 10 bin TL’yi bulan teşvikler veriliyor, Harvard gibi dünyaca ünlü üniversitelerden bilim insanları davet ediliyor.

Tüm bunların sonucunda Gedizli akademisyenler ve öğrenciler, otomotivden elektroniğe, medikalden yenilenebilir enerjiye projelere imza atıyor. Geçtiğimiz 2 yılda 59 proje üretildi, bunların 26’sı son 1 senede kaydedildi. Büyük bölümü Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu çalışmalar, yakın gelecekte hayatımızı kolaylaştıracak birçok yenilik getirecek.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, teknoloji ve bilim üretmeye odaklı bir üniversite olduklarına dikkat çekti. Prof. Dr. Çevik, toplam maliyeti 15 milyon TL’nin üzerinde olan laboratuvarların Gediz Üniversitesi’nin hedefleri ile iddiasını gözler önüne serdiğini ifade etti, “Var olanla yetinmeyip sürekli yeni laboratuvarlar kuruyoruz. Ne mutlu ki laboratuvar sayımız arttıkça proje sayısı da artıyor. Böylece öğrencilerimize uygulamalı eğitim, araştırmacılara da bilimsel çalışma ortamı sağlıyoruz, Türkiye’nin teknoloji üreten ülkeler arasındaki yerini sağlamlaştırması için gayret ediyoruz” dedi.

<< Önceki Haber Gediz Üniversitesi 2 yılda 59 bilimsel projeye imza attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER