Gediz Üniversitesi yeni eğitim yılına coşkulu başladı


Gediz Üniversitesi'nin öğrenci sayısı 7 bin 925'e, öğrenci gönderen ülke sayısı 96'ya yükseldi. Son iki yıldaki 59 bilimsel projeye, üç AB projesi daha eklendi. Son bir senede 15 patent başvurusu yapıldı, TÜBİTAK endeksine girildi. Aradan geçen altı yılda gelinen noktanın anlatıldığı akademik açılış töreninde, Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin unutulmaz rektörlerine plaket verilerek vefa örneği sergilendi.

Gediz Üniversitesi, yedinci eğitim yılına merhaba dedi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilave Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Engin ile iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katılımıyla tören düzenlendi. İzmirli piyano sanatçısı Tina Samoğlu'nun da renk kattığı açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, geçen altı yılda nereden nereye gelindiği hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Çevik, bu yıl 2 bini aşkın gencin katılımıyla öğrenci sayısının 7 bin 925'e ulaştığını, yüzde 100'a varan doluluk oranı yakaladıklarını açıkladı. Bu ilginin bir benzerinin de yurtdışında yaşandığını, yabancı öğrencilerin geldiği ülke sayısının 87'den 96'ya çıktığını dile getirdi.

'DÜNYA BU ÇATI ALTINDA'

Üniversitelerinin ilk yıl 387 öğrenciyle eğitime başladığını hatırlatan Rektör Çevik, şunları söyledi: "Bu sayı her sene istikrarlı bir şekilde yükseldi, yedinci eğitim yılımızın başında 8 bine yaklaştı. Hedeflerimizin üstündeki bu başarıdan dolayı öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz başta olmak üzere üniversitemize destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Dünya üniversitesi olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Geçen yıl bu çatı altında 87 ülkeden gençler öğrenim görüyordu, sene sonunda 28 ülkeye mezun vermiştik. Ülkelerine uğurladığımız mezunlarımızdan daha çoğu geldi, hem yabancı öğrenci hem de ülke sayısı arttı. Şu an 96 ülkeden 540 gencimiz, Gediz Üniversitesi'nde eğitim alıyor. Ulaşılması zor bu başarıdan dolayı ne kadar gurur duysak az."

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, diğer bir gurur tablolarının da bilimsel çalışmalar olduğunu vurguladı: "Son iki yıldaki 59 bilimsel projemize, bir ay içerisinde toplam 2 milyon euro bütçeli üç Avrupa Birliği projesi eklendi. Geçen bir yılda, 15 patent başvurusu yapıldı. TÜBİTAK'ın, ülkemizin girişimcilik ile yenilikçilikte lider konumundaki 50 üniversitesini belirlediği, 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne girme başarısını da gösterdik. Tüm üniversiteler arasında 41., vakıf üniversiteleri arasında 15. olduk. Bu başarılar tesadüf değil; 32 laboratuvar kuran, araştırma için gerekli imkanları hazırlayan Gediz Üniversitesi, adını tüm dünyaya duyuracak, buna yürekten inanıyoruz."

'HAYALLER GERÇEK OLUYOR'

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk da hayallerinin adım adım gerçekleştiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kavuk, "Sadece eğitim vermekle yetinmeyen, araştırma yapıp buluşlara imza atan, dünyanın her yerinden öğrenci çeken uluslararası bir üniversite için yola çıkmıştık. Tek beklentisi insanlığa katkı sağlamak olan kurucu arkadaşlarımızla şimdi mutluyuz ancak yolun daha başındayız, alınacak çok mesafe var. Gediz Üniversitesi İzmir'in, ülkemizin ve insanlığın ortak değeri olarak daha iyi yerlere gelecek." diye konuştu.

Gediz Üniversitesi'nin yeni eğitim yılı açılış töreninde bir de vefa örneği sergilendi. Ege Üniversitesi'nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Refet Saygılı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin eski rektörlerinden Prof. Dr. Namık Çevik ve Prof. Dr. Emin Alıcı'ya, yüksek öğrenime katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Prof. Dr. Alıcı'nın rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı törende söz alan Prof. Dr. Saygılı ve Prof. Dr. Çevik, Gediz Üniversitesi'nin kısa sürede ulaştığı başarıların, övgüye fazlasıyla değer olduğunu belirtti. Yılın ilk dersini ise Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İştar Gözaydın verdi. Gözaydın, dersinde "Hukuk, Siyaset ve Etik" konusunu ele aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Gediz Üniversitesi yeni eğitim yılına coşkulu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER