GEKA Yönetim Kurulu toplandı


Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 75. Yönetim Kurulu toplantısı Muğla'nın Datça ilçesinde yapıldı.

Toplantı GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata'nın katılımlarıyla yapıldı.

Toplantıda bir önceki toplantıdan bu yana GEKA'nın gerçekleştirdiği faaliyetler, Doğrudan Faaliyet Desteği proje başvuruları, ajansın 2016 yılı çalışma programı ve bütçesinin nihai hale getirilmesi ile ilgili hususlar değerlendirildi. GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Kocatepe, 'Yenilik ve Girişimcilik' ile 'Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması' başlıkları adı altında grup çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi. Toplantıda Kalkınma Kurulu'nun görüş ve önerilerinin görüşüleceğini belirten Kocatepe, bunların uygulanmasına yönelik değerlendirme yapılacağını ifade etti.

Güney Ege Bölgesi'nin tarihinden kültür ve sanatına, ekonomisinden tarım ve sanayisine, turizm faaliyetlerinden sosyal hayat ve beşeri sermayesine kadar geniş bir yelpazede anlatıldığı yaklaşık sekiz dakikalık tanıtım filminin tamamlandığını kaydeden Kocatepe, şu ifadeleri kullandı: "Toplantıda filmin son halini değerlendireceğiz. Düşlerin Hayat Bulduğu Yer…Güney Ege sloganıyla Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Japonca olarak hazırlanan tanıtım filmimiz yurtiçi ve yurt dışı platformlarda bölge tanıtımına artı değer katacaktır. Diğer yandan Antalya YÖREX Fuarı'nda Güney Ege'nin geleneksel gıda ve el sanatları ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla tahsis ettiğimiz 150 metrekarelik stant alanında Aydın Ticaret Odası, Denizli Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Buldan Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Marmaris Ticaret Odası katılım sağladı. Londra'da gerçekleştirilen seyahat fuarında ise tahsis ettiğimiz 30 metrekarelik stant alanında Marmaris, Fethiye, Sarıgerme, Dalaman, Bodrum, Pamukkale, Kuşadası ve Didim destinasyonlarının tanıtımı yapıldı. 10- 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarı'na ikinci kez katılım sağlamak için Ajans olarak çalışmalarımız devam etmektedir. 240 metrekarelik stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla illerimizle birlikte Kuşadası, Didim, Pamukkale, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve diğer destinasyonların tanıtımını alternatif turizm konseptini ön plana çıkartarak bölgemiz kurumlarıyla birlikte yapacağız."

Kocatepe, bölgenin ulusal ve uluslararası arenadaki tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 8-11 Kasım 2015 tarihinde Japon'dan seyahat acentalarından 6 temsilcinin 4 gün Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm destinasyonu olarak pazarlanması amacıyla bölgede ağırlandığını anlatarak, temsilcilere termal sağlık merkezleri, tarihi mekanlar, bölgede öne çıkan kültürel ve doğal miras alanları ile önde gelen turizm merkezlerinin tanıtıldığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber GEKA Yönetim Kurulu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER