Geleceğin eczacıları önlük giymenin mutluluğunu yaşadı


Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından 3. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni ve 'Eczacılığın Geleceği ve Eczacı İstihdamı' konulu panel düzenlendi. Panel sonrası geleceğin eczacıları önlük giymenin mutluluğunu yaşadı.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen programa Vali Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, öğretim elemanları, meslek çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, eczacılığın toplum sağlığını yakından ilgilendirmesi münasebetiyle kutsal meslekler arasında yer aldığını ifade ederek, "Fakültemiz kurulduğu günden bu yana en ileriye ve en iyiye gitme amacı gütmektedir." dedi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, birliğin çalışmaları hakkında davetlilere bilgi vererek, eczacıları korumak amacıyla yürütülen çalışmaları anlattı. Çolak, "Eczacı; kamu, hasta ve kendi yararını gözetmeyi öncelik etmelidir. Ama kamu ve hasta yararını göz ardı eden bir eczacının kendi yararını koruması söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu yaptığı konuşmada, eczacılara sadece eczanelerde değil, birçok alanda ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin de bu amaçla kurulduğuna dikkati çekti. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman da öğrencilere seslenerek, "Beyaz önlüklerinize leke getirmeden mesleğinizi icra edin" tavsiyesinde bulundu. Yapılan işte milli duruşun önemli olduğunu aktaran Vali Kahraman, "Ne iş yaparsanız yapın milli bir duruşunuz olsun. Bu ülkenin insanlarına aşk ile hizmet edin. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Program pasta kesimi ve öğrencilere önlük giydirilmesi ile devam etti.

Programın ikinci oturumunda ise 'Eczacılığın Geleceği ve Eczacı İstihdamı' konulu panel düzenlendi. Oturum Başkanlığını 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Eczacı Halit Hezkıl Uslu'nun yaptığı panele konuşmacı olarak, 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Eczacı Onur Ferhat Karacan, 24. Bölge Ordu Eczacı Odası Başkanı H. Koray Kahramanlı ve 42. Bölge Giresun Eczacı Odası Başkanı Mine Erdoğan katıldı.

Eczacılık mesleğini sorunlarının masaya yatırıldığı panelde, mesleğin geleceği, eczacıların çalışma alanları ve yasal düzenlemeler başta olmak üzere birçok konuda bilgi paylaşımında bulunuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Geleceğin eczacıları önlük giymenin mutluluğunu yaşadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER