'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı' projesinin lasmanı gerçekleştirildi


Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, gönüllü kan bağışı kapsamında öğrenciler arasında davranış geliştirmek hedefi olan 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Söz konusu proje ile güvenilir kan tedarikinde problemleri önleyerek halk sağlığının gelişimine katkı sağlamak hedefleniyor. Programa, Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Jale Lola Anagnan, Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Arif Kapuağası ve davetliler katıldı

"TOPLAMDA 8 BİN KİŞİ EĞİTİME KATILDI"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Jale Lola Anaghan, projenin yaşamdaki iki önemli şeyi, kan bağışı ve öğrencileri bir araya getirdiğini söyledi. Anaghan, bağışlanan her ünite kanın 3 kişiye derman olduğunu vurguladı. Jale Lola Anaghan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu bilincin yaygınlaştırılması hedefiyle filizlenmiş olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 28 ay süreli projemizin sahibi Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı'dır."

Projenin 3 ana bileşenden oluştuğunu belirten Teknik Destek ekibi takım lideri, sözlerini şöyle tamamladı: "Projenin ilk bileşeni bu farkındalığın ve bilincin daha küçük yaşlardan başlaması fikriyle 6-18 yaş arasındaki temel eğitim ve orta öğretim öğrencilerine yönelik çalışmalarla gerçekleşti. İlkokuldan başlayarak lise sona kadar olan müfredat programı uzmanlar tarafından incelenmiş ve kan bağışının önemiyle ilgili olarak hazırlanan eğitim materyalleri yetkililere sunulmuştur. Projenin bir diğer bileşeni, konuyla ilgili kurumların çalışanlarının konuya ilişkin kapasitelerinin geliştirilmesi yolunda olmuştur. Öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm bireylerdeki mevcut bilgileri tazelemek yanlışları düzeltmek ve ön yargıları kırmak adına bakanlıklar ve Kızılay çalışanlarından toplamda 8 bin kişi eğitime katıldı. Projenin son bileşeni Türkiye çapındaki 500 pilot okulda 2015-2016 eğitim öğretim yılındaki farkındalık artırma çalışmalarıdır."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı' projesinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER