Geleceğin kayakçıları yetiştiriliyor

Geleceğin kayakçıları yetiştiriliyor

Erzurum merkez Aziziye Kaymakamlığı, 'Aziziye'nin Minikleri Kayakla Buluşuyor' projesi kapsamında 30 ilkokul öğrencisine yönelik kayak eğitimi düzenledi.

Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından hazırlanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen 'Aziziye'nin Minikleri Kayakla Buluşuyor' projesi kapsamında ilçe merkezinde ikamet eden dar gelirli ailelerin 3. ve 4. sınıflarda okuyan 15 kız, 15 erkek 30 öğrenci için kayak eğitimi kursu verildi.

Kaymakam Zafer Öz, kursa katılan öğrencilerin haftada 2 gün temel kayak eğitimi alacaklarını söyledi. Kaymakam Öz, ayrıca söz konusu öğrencilerin Aziziye Spor Kulübü'nün lisanslı sporcuları olacağını da ifade etti. İhtiyaç sahibi ailelerin yetenekleri çocuklarının kayak için özel olarak seçildiğini belirten Öz, "Sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı ailelerimizin çocuklarının spor aktivitelerini kullanarak sosyalleşmesi ve topluma uyum sağlamasına katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca kendisi ve toplumla barışık, özgüveni yüksek, bedensel olarak güçlü bireyler yetiştirmek ve kayak sporuna yeni ve başarıla isimler kazandırmak için söz konusu projeyi uygulamaya soktuk." dedi.

Kaymakam Öz, özellikle yetim ve öksüz çocukların da lisanslı kayak sporcusu yapılması için hazırladıkları projeyi de ilerleyen günlerde uygulamaya sokacaklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Geleceğin kayakçıları yetiştiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER