Geleceğin yarış sporu: Drone

Kullanım alanları günden güne genişleyen drone’ların artık yarışları da düzenleniyor.

Geleceğin yarış sporu: Drone

Dünyanın dört bir yanında nefes kesen karşılaşmalar için kaçak olarak düzenlenen turnuvaların yerini artık yasal ve büyük çapta organizasyonlar almaya başladı. 

Bunlardan birisi de, ABD merkezli spor ve medya şirketi DRL tarafından bu yıl düzenlenecek olan Drone Racing League (Drone Yarış Ligi) küresel şampiyonası. 


Yarışmalar ilk etapta ABD’nin Los Angeles şehrindeki bir alışveriş merkezinde, Miami’deki bir stadyumda, Detroit kentinde, Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde ve Mexico City’de gerçekleştirilecek. Belirlenecek son etap ile toplam 6 yarışlık bir sezon oluşturulacak. Drone’lar, pilotların taktığı 3 boyutlu gözlükler ve kumandalarla kontrol edilecek. 

FORMULA 1 VE NASCAR HEYECANINI YAŞATACAK

DRL’in kurucusu ve CEO’su Nicholas Horbaczewski, konu hakkında Wired dergisine yaptığı açıklamada, “Bu, gerçek görsellik, gerçekten 3 boyutlu, çekici ve süratli. 

Sıradan yarışların tüm özelliklerini 3 boyutu olarak içinde barındırıyor. Bilim kurguyu ve video oyunlarını gerçek hayata getiriyoruz. Bence bunu yapabiliriz. Üzerinde kameralar olan, uçan robotlardan bahsediyoruz. Bence bu oldukça havalı” ifadelerini kullandı. 

DRL yarışlarında Formula 1 ve NASCAR yarışlarını aratmayacak aksiyon ve heyecanı izleyicilere yaşatmak hedefleniyor. Horbaczewski’ye göre 5 yıl içerisinde televizyonlarda Drone yarışlarının canlı yayınlarını izliyor olacağız. 

Drone‘lar artık hayatın her yerinde kendini gösteriyor. Sadece eğlence amaçlı değil, profesyonel kameramanlıkta ve güvenlik sektöründe büyük önem kazanan harika cihazlar, yarış furyasıyla da karşımızda. Pazar araştırmaları firması Frost & Sullivan, 2020’ye kadar drone dünyasının 4,4 milyar dolarlık bir sektör olacağını haber veriyor.
<< Önceki Haber Geleceğin yarış sporu: Drone Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER