Geleneksel bitki çayları, bağışıklık sistemini güçlendiriyor


Havaların soğumasıyla, sağlıklı yaşama katkı sağlayan, hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı olan bitki ve meyve çaylarına olan ilgi arttı. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Metin Yurdagül, "Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, zencefil ve adaçayı gibi geleneksel bitki çaylarının tercih edin." tavsiyesinde bulundu.

Yurdagül, kış aylarına girerken tüketicileri bitki ve meyve çayları konusunda bilinçlendirmek amacıyla açıklamalar yaptı. Havaların soğumasıyla bitki çaylarının arttığına dikkat çeken Yurdagül, tüketicilerin hastalık belirtilerini azaltmak için bitki ve meyve çaylarına yöneldiğini aktardı. Yurdagül, mevsim geçişinin yaşandığı bu dönemde tüketicilerin ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, zencefil ve adaçayı gibi geleneksel bitki çaylarını tercih ederek bağışıklık sistemini güçlendirileceğini kaydetti. Yurdagül, "Bağışıklık ile birlikte yaşam kalitesi artırmak isteyen tüketicilere ise antioksidan içerikli yeşil çay, beyaz çay ve rooibos içeren ürünleri öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüketicileri açıkta satılan bitki ve meyve çaylarına karşı uyarıda bulunan Yurdagül, "Kontrollü bir üretim standardı olmayan açıkta satılan ürünlerden uzak durmalarını, güvenilir firmaların hijyeni ve doğallığı bir arada sunan, üretimin her aşamasında analiz edilen poşetli bitki çaylarını tüketmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.
Geleneksel-bitki-caylari-bagisiklik-sistemini-guclendiriyor-1963088.htm'> CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER