Geleneksel hamsi şöleni yapıldı

Geleneksel hamsi şöleni yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Tarih ve Kültür Topluluğu tarafından geleneksel hale getirilen 'Mangalda Hamsi Şöleni'nin beşincisi düzenlendi.

Şölen, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bekçi, Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Abdullah Şengül, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri önünde gerçekleştirildi.

Şölenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite olarak bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getirdi. Bu tür etkinliklerin idareci ve akademik personel ile öğrencilerin yanısıra, öğrencilerin de kendi arasında tanışma ve kaynaşmasına imkan sunduğunu belirten Kılıç, öğrencilere moral ve motivasyon sağlaması açısından da önem arz ettiğini söyledi.

Tarih Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Öğrenci Konseyi ve Türk Dünyası Kültür Topluluğunun katkılarıyla gerçekleştirilen şölende, sahne alan Patika Müzik Grubu ile Üniversite Müzik Kulübü korosu tulum ve kemençe eşliğinde seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcıları coşturdu.

Şölene katılanlar bir taraftan horon oynayarak eğlenirken, diğer taraftan mangalda pişirilen taze hamsilerin tadına baktı.
Geleneksel-hamsi-soleni-yapildi-1963013.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Geleneksel hamsi şöleni yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER